Románia téma

Romániában újabb négy halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

MTI

Újabb négy influenzás beteg halt meg a múlt héten Romániában, ezzel immár nyolcra emelkedett a járvány áldozatainak a száma.

Kanyarójárvány - Romániában 38-ra nőtt a halálos áldozatok száma

MTI

Kanyaróban halt meg Romániában egy 2 éves gyermek Suceava megyében, így a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma 38-ra emelkedett.

Kanyaró - Újabb két halálos áldozat Romániában

MTI

Kettővel nőtt a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, miután egy 17 éves kiskorú és egy másfél éves gyerek is életét vesztette - jelentették be kedden a román hatóságok.

Kanyaró - Romániába indul? Készüljön fel

MTI

A Romániában kialakult kanyarójárvány veszélyeire figyelmeztette az országba induló magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata csütörtökön közzétett tájékoztatásában.

Kanyarójárvány van Romániában

MTI

Kanyarójárvány van Romániában - jelentette be szerdán a bukaresti egészségügyi minisztérium arra hivatkozva, hogy az év első hónapjában 675 megbetegedést regisztráltak a hatóságok, és a betegség két kisgyerek halálához vezetett, egy harmadik esetében pedig feltételezhető, hogy a kanyaró volt a halál oka.

Csecsemőket megtámadó baktériumfertőzés keltett riadalmat Romániában

MTI

Csecsemőket megtámadó, véres hasmenést és veseelégtelenséget okozó baktériumfertőzés keltett riadalmat Romániában, miután tucatnyian kerültek ilyen tünetekkel kórházba, hétfőn pedig már a második kisgyerek is meghalt.

Románia egészségügyi rendszere - A tartalékokat élik fel?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

A viszonylag nagy lakosságú (21,5 milliós) ország állampolgáronként 610 dollárt, a GDP 5,7 százalékát költi évente az egészségügyre. A WHO statisztikái alapján ettől jóval többre lenne szükség.

Francia diákok a kolozsvári orvosi egyetemen - Mennyibe kerül a képzés?

MTI

A Le Figaro szerint a francia diákok választásában nagy szerepet játszik a kolozsvári egyetem felvételi rendszere: a külföldieknek ugyanis nem kell külön felvételi vizsgát tenniük.

Huszonnégy újínfluenza-fertőzés Romániában

Független Hírügynökség

Huszonnégyre emelkedett a romániai újinfluenza-fertőzések száma. Az Egészségügyi Minisztérium szombati bejelentése szerint egy 15 éves, június 25-én Kanadából Romániába érkezett lány szervezetében mutatták ki a H1N1 vírust.

Magyarországon szülnek a határ közelében élő romániai anyák

MTI

Magyarországon szülnek sokan a határ közelében élő romániai anyák közül. Azért döntenek a magyarországi intézmények mellett, mert nemcsak jobban felszereltek, de az egészségügyi személyzet is felkészültebb és kedvesebb, mint Romániában - olvasható a Krónika című kolozsvári napilap keddi számában.