RizikóRiadó téma

A megelőzést nem lehet elég korán kezdeni

Magyar Kardiológusok Társasága

A magas vérnyomás és a szív- és érrendszeri betegségek más rizikófaktorainak megelőzését nem lehet elég korán elkezdeni. A Magyar Kardiológusok Társasága által életre hívott RizikóRiadó programja is hangsúlyozza, hogy érdemes már gyermekkorban felhívni a figyelmet a helyes táplálkozás, valamint a rendszeres testmozgás előnyeire, hiszen így jóval könnyebben lehet megalapozni egy hosszabb, teljesebb életet.

RizikóRiadó 2010 - Szívhezszóló kampánykörút

Magyar Kardiológusok Társasága

Az ismét útnak indított RizikóRiadó Program a Szívhezszóló kampánykörútja révén ezúttal Szegedre látogat.

Magas vérnyomás: 2,5 millió magyar beteg

Magyar Kardiológusok Társasága

Hazánkban csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság több mint fele pedig túlsúlyos. Hogyan lehet csökkenteni a rizikófaktorokat?

RizikóRiadó a Városligetben

WEBBeteg

Több mint kétmillióan szenvednek magas vérnyomástól hazánkban, pedig a betegség szövődményei megelőzhetőek lennének! A RizikóRiadó programsorozat részeként május 23-án, szombaton, reggel 9 órától, a városligeti Nagyréten hívják fel a figyelmet a magas vérnyomás akár életet veszélyeztető következményeire és veszélyeire.

RizikóRiadó Mindentudó - Minden, amit betegségéről tudni érdemes

WEBBeteg

Mit tegyek, hogy... Mit tegyek, ha...

Magas koleszterin vagy a vérzsír szintjének kóros változása?

WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor

Ez nehéz dió! Ne a csillagokat nézze a laborpapíron…, de nézze a laborpapírt! Lényeges, hogy ne elégedjen meg 1-1 tényező, pl. a koleszterin meghatározásával, kiindulásként „teljes” vérzsír összetételt kell meghatároztatnia. Ugye, éhgyomorra, laboratóriumban történt a vérvétel?