Rákkeltő anyag téma

Az otthon veszélyei: azbeszt

WEBBeteg - B. V., Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
2022-06-01 20:33

Hosszú évtizedeken keresztül rendkívül népszerű építőanyag volt, ma már átok. Nem csupán az iparban, hanem közvetlen környezetünkben, a lakó- és középületekben is jelen van a mai napig a tüdőrák kialakulásának egyik fő okozója, az azbeszt. Mit kell tudni az azbesztről, hogyan szabaduljunk meg tőle?

Hogyan előzzük meg a tüdőrák kialakulását?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2021-06-03 14:35

A tüdőrák - mai ismereteink szerint - leginkább a dohányzás mellőzésével előzhető meg, mivel a tüdődaganatok 90 százaléka erősen dohányzó személyeknél alakul ki.

Rákkeltő anyagok - Egészségügyi jelentés

WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
2018-05-12 14:55

Az Amerikai Rák Társaság egy korábbi jelentésében megtalálható a leginkább rákkeltő anyagok listája. A toplistán a többműszakos munka is helyet kapott.

Javult a rákos megbetegedések gyógyulásának aránya

MTI
2017-04-28 15:03

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) felmérése szerint 2006 és 2013 között 12-13 százalékkal javult a rákos betegek gyógyításának eredményessége Magyarországon - jelentette ki az M1 aktuális csatorna műsorában az OOI főigazgatója.

Növényvédő szerek, amik rákot és meddőséget okozhatnak

MTI
2017-02-21 15:05

A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre. Olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kedden az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala legfrissebb jelentése alapján.

Ha hulladékkal tüzel, akkor is szemetel

ÁNTSZ
2017-01-31 02:51

A nem megfelelő tüzelőanyagok szennyezik a környezetet. A kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése, beleértve például az alábbiakat is:

Az elektronikus cigaretta is veszélyes az egészségre

ÁNTSZ
2015-10-30 21:41

Az elektronikus cigaretta egy olyan, viszonylag új termék a világpiacon, melynek valós egészséghatásáról egyelőre kevés információval rendelkezünk. Az eddig végzett vizsgálatok eredményei azonban rémisztőek. A kifújt párában egyes veszélyes anyagokból még annál is több van, mint a hagyományos cigaretta füstjében. Az e-cigaretta veszélyezteti azok egészségét is, akik nem használnak elektronikus cigarettát, csak a mások által kifújt párát lélegzik be.

Ismert és valószínűsíthetően karcinogén anyagok

WEBBeteg
2015-06-12 15:04

Az Amerikai Rák Társaság (American Cancer Society) feladata részben az emberek tájékoztatása és oktatása a rákról és annak lehetséges okairól. Mivel sokakat aggaszt, hogy környezetünkben olyan anyagok vannak, melyek rákos megbetegedést okozhatnak, a társaság közreadta azon anyagok és expozíciók listáját, melyek köztudottan vagy gyaníthatóan rákot okoznak.

Egészségre káros krómot talált cipőkben a fogyasztóvédelmi hatóság

MTI
2015-04-22 23:23

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság laboratóriumában megvizsgált 25 pár cipőt, ezek közül négyről kiderült, hogy olyan mennyiségben tartalmaz krómot, ami már káros lehet az egészségre, így ezeknek a cipőknek a forgalmazását megtiltották - közölte az NFH az MTI-vel kedden.