• Pollenjelentés témájú cikkek

    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A növény virágzásának csúcsidőszaka augusztus közepétől szeptember közepéig tart.
    WEBBeteg - Országos Környezetegészségügyi Intézet
    A hónap végéig várhatóan az ország egész területén elindul a nyír pollenszórása - pollenje egyelőre a nyugati és a középső országrészen jelent meg és jellemzően alacsony koncentrációban van jelen, a következő napokban azonban helyenként már elérheti a tüneteket okozó közepes, sőt délen akár a magas szintet is.
    WEBBeteg - Kéky Kira, újságíró
    Gyönyörű geometriai formák a mikroszkóp alatt - a természet valóban rendkívüli szépséggel tudja megalkotni még a polleneket is, már-már képes vagyok megbocsátani az égernek vagy a nyírfa virágporának, hogy tüsszögést és könnyezést okoznak. Elmondom, hogyan készül a pollenjelentés és honnan tudható, hogy az allergiás mire számíthat a következő napokban.
    WEBBeteg
    Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a levegő minősége sokat javult. A légszennyezettség is alacsony szintet mutat, de ez fokozatosan növekedni fog a száraz és meleg idő hatására. A mogyoró és az égerfa pollenjei közepes erősségben találhatók meg a levegőben. A ciprus- és tiszafafélék, illetve a fenyőfélék alacsony szintet mutatnak. A reggeli vagy az éjszakai órákban szellőztessük ki a lakást.