Pollenhelyzet téma

Ezekre figyeljen, ha allergiásként indul futóversenyen

Budai Allergiaközpont - Dr. Augugusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus

Az edzettség mellett az aktuális pollenhelyzet és időjárás is hatással lehet a teljesítményére. Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus néhány pontban összefoglalta, mire figyeljünk a verseny előtt.

Extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja

MTI

Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható.

Mérséklődik, de hétvégétől újra fokozódik a parlagfű pollenszórása

polleninfo.oki.hu

Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására a parlagfű pollenkoncentrációja átmenetileg országszerte mérséklődik.

Fokozatosan kezdődik a parlagfűszezon

infostart.hu

Az Alföldön már tüneteket is okozhat a parlagfűpollen megnövekedett szintje a levegőben, fokozatosan elkezdődik a parlagfűszezon. Magyarországon évente mintegy 20 ezer új beteggel nő az allergiások száma, de ebbe nemcsak a parlagfű, hanem más allergiák is beletartoznak.

Gyengébb lehet az idei allergiás időszak

MTI

Ugyan még nem kezdődött el a parlagfű tömeges virágzása, de a pollenszórás július utolsó napjaiban az Alföldön, a fővárosban és térségében már elérheti az allergiás tüneteket okozó szintet - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Csúcsidőszakába ért a parlagfűszezon

MTI

Az erősen allergén parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban országszerte jellemzően a nagyon magas tartományban alakulhat, és továbbra is magas szintet érhet el a legtöbb helyen a csalánfélék pollenkoncentrációja - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kedden az MTI-vel.

Allergiás? Erre figyeljen oda a napokban

WEBBeteg - Országos Környezetegészségügyi Intézet

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja többfelé elérheti a magas szintet is.

Pollenhelyzet: a platán pollenszórása nagyon magas szintet érhet el

WEBBeteg - Országos Környezetegészségügyi Intézet

Az enyhe időjárásnak köszönhetően az idei pollenszezon már március végén elkezdődött. Mire számíthatnak a napokban az allergiás betegek?

Véget ért az idei parlagfűszezon

MTI

Véget ért a 2014-es parlagfűpollen-szezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Pollenhelyzet - A nyári gyomok időszaka van

MTI

A nyári gyomok pollenjei vannak a legnagyobb mennyiségben a levegőben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hétfőn az MTI-vel.