Orvoslás téma

A hagyományos kínai orvoslás számos betegségre gyógyír

Hungexpo

Június 20-án rendezik Budapesten az Egészség Kapuja konferenciát és kiállítást, amelynek középpontjában Kína és a kelet-közép-európai országok egészséggazdasági együttműködése áll. Dr. Oberfrank Ferenc kutatóorvos, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének ügyvezető igazgatója szerint az, hogy Kína az elmúlt évtizedekben a világ egyik meghatározó gazdasági hatalmává vált, az egészségügyi technológiák területén is megmutatkozik. (x)

Mi a különbség a hagyományos- és az életmód orvoslás közt?

Orvostkeresek Egészségmagazin

A nyugaton kibontakozó és ma már hazánkban is elérhető irányzat, a lifestyle medicine, vagyis életmód orvoslás a különböző egészségügyi problémák kezelésében kínál étkezésen, mozgáson, stressz-menedzsmenten és más életmód tényezőkön alapuló kezelést. Erről beszélt a módszer hazai meghonosítója, dr. Babai László, az Oxygen Medical prevenciós szakértője.

Alkoholizmusra kokain? - 100 éves kezelési módszerek

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Megfordult valaha is a fejében, hogy a bárányhimlőt hashajtóval, a terhességi reggeli rosszullétet pedig pezsgővel kúrálja? Valószínűleg nem, de egy 1899-ben megjelent, több mint 300 szakember által összeállított egészségügyi kézikönyvben (melyet nemrég adtak ki újra a javított változattal együtt) több hasonlóan meglepő kezelési módszerről lehet olvasni.

Emberi genom - Jön a személyre szabott gyógyítás?

Medipress

A kutatást abban a reményben indították el, hogy sikerül klinikai genomikus alkalmazásokat találni a rák és az Alzheimer-kór kezelésére.

Orvoslás és web 2.0: "Nem vagyunk lemaradva" - Interjú Dr. Meskó Bertalannal

WEBBeteg - Dr. Magyar Zsuzsanna

Dr. Meskó Bertalan a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában végzett 2009-ben, jelenleg PhD tanulmányokat folytat klinikai genomika terén, emellett pedig az orvoslás és az internet kapcsolatát elemzi blogjain. A fiatal szakemberrel az orvoslás és a web 2.0 eszközeinek kapcsolatáról beszélgettünk. Interjú.