Országos Mentőszolgálat téma

Jelentős fejlesztések a mentőszolgálatnál

MTI

Csaknem megduplázódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) költségvetése jövőre a 2010 előtti időszakhoz képest - közölte az egészségügyért felelős államtitkár Budapesten, a józsefvárosi mentőállomás átadásán.

Pályázatot írtak ki a mentőszolgálat főigazgatói posztjára

MTI

Pályázatot írt ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára.

Az új légi mentő bázisok projektje 2015 végéig fejeződhet be

MTI

Az új légi mentő bázisok létrehozását tartalmazó projektek elszámolásának 2015. december 31. a határideje - erről tájékoztatta csütörtökön Szekszárd aljegyzője a városi közgyűlést.

Semmelweis-nap - Zárva tartanak ma a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a gyógyszertárak

MTI

Ma van a Semmelweis-nap az egészségügyben, ezért zárva tartanak a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, s nem nyit ki a gyógyszertárak többsége sem. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak, a sürgősségi betegellátás viszont továbbra is teljes kapacitással működik.

Mentés, irányítás

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Mindig, mindenhol ott vannak, ha kell, a legnagyobb bajban végzik dolgukat, segítségük nélkül évente egymillió ember élete pecsételődhetne meg véglegesen – ők a mentők, akiknek életmentő munkájáról naponta hallunk, olvasunk a tévében és az újságokban, de azt kevesen tudják, hogy mi történik az idő alatt, míg vészhelyzetben segítségért telefonálunk, majd szirénázva megérkezik a mentőautó.

Légimentők: szakszerű volt a targonca alá szorult férfi mentése

Független Hírügynökség

Sem a fogadó kórház keresése, sem a szervezés nem okozott időveszteséget, tehát mire a targonca alá szorult baji férfi állapotát a mentősök stabilizálták, és fel tudtak vele szállni, addigra megvolt a kórház, ahova szállítani lehetett - közölte a Magyar Légimentő nonprofit Kft.

Eddig kevesebb munkát adott a fagy a mentőknek

Független Hírügynökség

Idén elmaradt a korábbi években már megszokott, az első igazán csúszós napon bekövetkező hívásdömping a mentőknél. A Fővárosban szombat délután a havazást követő órákban tucatnyi csonttöréshez hívták a mentőket, de vasárnap reggelre a baleset miatti riasztások száma nem volt több a szokásosnál.

Kétségessé vált a mentőrobogók működtetése

WEBBeteg

Hetekkel ezelőtt kétségessé vált az ország első mentőrobogójának működése. A mentőrobogót egy tavaly decemberi mentés ihlette, amikor mentőkocsi hiányában két mentős robogóra pattanva mentette meg egy 2 éves kislány életét.

Gyermekéletet mentett a mentős

Független Hírügynökség

Újra gyermekéletet mentett Siklósi Gábor mentős, aki 2007-ben vált ismertté, mikor szolgálaton kívül, saját motorjával sietett egy kisgyerek segítségére és kollégájával újra is élesztették.

Kitüntetést kap a hős mentőorvos

Független Hírügynökség

Kitüntetést, illetve főigazgatói dicséretet kapnak a július végén Kiskunlacházánál lezuhant mentőhelikopter baleset idején helytálló mentésirányítók és a gépen utazó mentőorvos.