Országos Egészségbiztosítási Pénztár téma

Otthoni szakápolás - változtatásért kiáltanak a szolgáltatók

DRportal, WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Jelenleg az egynapos beavatkozással végzett sebészeti ellátások után a beteg nem vehet igénybe OEP által finanszírozott otthoni szakápolást.

Változik a gyógyászati segédeszközök támogatási rendszere - részletes szabályok

WEBBeteg - Krasznai Éva, újságíró

Egy évtizednél régebb óta szinte változatlan gyógyászati segédeszköz-ellátási rendszer (GYSE) átalakításra szorul az Egészségügyi Minisztérium szerint. Mint az illetékesek mondják, a jelenlegi szisztéma sem szakmailag, sem pedig pénzügyileg nem hatékony, gyakorta nem szolgálja a betegek érdekeit, vagyis megérett a változtatásra. 

Eredménytelen az OEP főigazgatói pályázata

Független Hírügynökség

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatói posztjára kiírt pályázat eredménytelenül zárult - tudatta a Független Hírügynökséggel az Egészségügyi Minisztérium pénteken.

Életmentés minél olcsóbban

Független Hírügynökség

Az egészségbiztosító nem támogatja minden esetben azt az eszközt, amelyet sokk közeli állapotban is könnyen használhatnak azok a betegek, akik rovarméregtől kapnak allergiás rohamot.

Több a beteg mióta nincs vizitdíj

Független Hírügynökség

A háziorvosoknál tizedével, a szakrendelőkben ötödével több a beteg a vizitdíj eltörlése óta. Van olyan intézmény, ahol áprilistól kétszer annyit kell várni a szakrendelésekre, mint a vizitdíjas időszakban.

Elkészült az egészségbiztosítás legújabb koncepciója

Független Hírügynökség

Benyújtotta a kormánynak az egészségbiztosítási reform új koncepcióját az egészségügyi miniszter, amelyet várhatóan jövő héten tárgyal a kabinet - írja a Népszava.

Horváth Ágnes: Nem lesznek ellátatlan betegek

FH

Az egészségügyi miniszter nem látja annak veszélyét, hogy az önkormányzatok ne tudnák biztosítani az alapellátást, ha a háziorvosok egy része felbontaná az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a finanszírozási szerződésüket.