OMSZ téma

Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

WEBBeteg - T. A., újságíró; Forrás: OMSZ, NEAK

Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!

Országos defibrillátor-adatbázist készít a mentőszolgálat

MTI

Mobiltelefonon is megjeleníthető országos adatbázist készít a nyilvános, közforgalmú helyeken elhelyezett félautomata defibrillátorokról az Országos Mentőszolgálat.

Szív City néven életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az OMSZ

MTI

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kedden sajtótájékoztató keretében, Budapesten.

Munkába állnak a mentőmotorosok

MTI

Április 1-től a mentőmotorosok is munkába állnak az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ).

Több mint 1 millióan látták már az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztési kisfilmjét

arvaligroup.com

Két és fél hónapja debütált az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Tartsd életben! kampányfilmje, a laikus újraélesztési ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése céljából.

Kisebb rendezvényekre is kötelező lesz mentési tervet készíteni

MTI

A kisebb rendezvényekre is kötelező lesz mentési tervet készíteni egy minisztériumi rendelettervezet alapján; a hatályos szabályozás szerint ez az 50 ezer fősnél nagyobb rendezvényekre kötelező, a szaktárca ezt 5 ezerre csökkentené - a rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál

MTI

Áttörésként értékelte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentésirányítási rendszerét az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Fontos a folyadékpótlás és a könnyű öltözet

MTI

A kánikulában a könnyű, szellős ruházat viselése kiemelten fontos, akárcsak a megfelelő folyadékpótlás, az alkohol fogyasztása azonban fürdőzés közben fulladást okozhat - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Megújul az Országos Mentőszolgálat Mentésirányítási Rendszere

WEBBeteg

Az Európai Unió számos tagállamában informatikai alapokon nyugvó mentésirányítási rendszerek (MIR) kerültek bevezetésre.

Mozgalmasan telt a mentősök szilvesztere

MTI

A fővárosban és a nagyvárosokban a szokásosnál kétszer több esetben riasztották a mentőket szilveszter éjszaka - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.