• Szociális fóbia alkalomszerű kezelése hogyan lehetséges

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2001-ben kezelt pszichiáter a szociális fóbiám miatt, ami abból áll, hogy hivatalos helyeken izzad és remeg a kezem ha alá kell írnom egy papírt, gyakran renegek és izzadok, szaporán veszem a levegőt, hevesen ver a szívem. A kezelést abba hagytam mert babát szerettem volna. Az azóta eltelt idő alatt született két gyermekem. Voltak egész jó "ügyintézéseim" és nagyon rosszak is. Hullámzó mai napig a betegségem. Folyamatosan nem szeretnék gyógyszert szedni. Viszont ha tudom, hogy olyan helyre megyék ahol nagy valószínűséggel rám tör a pánik, alkalomszerűen mit vehetek be, mi hathat? Szeretnék valamiféle alkalomszerű megoldást, mert a mindennapjaimat nem keseríti meg, mint például boltba menés vagy munkahely, de olykor bankba vagy hivatalba menésnél igen. Jelenleg orbáncfű teát iszom, ami kevésnek bizonyul és minden más gyógynövényes kapszula. Tehát nekem minden képen alkalomszerű " nyugtató" kellene, ami olyan 1-2 havonta egyszer kellene használnom. Nem mindennap élem át ugyan, de borzalmas az az évi 10 nap, ami az önbizalmam, önértékelésem a földbe tiporja. Van hogy előtte napokig ezen kattog az agyam és előre félek tőle. Kezdem nagyon leértékelni magam, hogy miért van ez, de mikor ott vagyok nem tudok mit tenni ellene. Ezért szeretnék segítséget kérni, mert ha sikerélményem lenne néhányszor, az erőt adna és megszűnne a bajom, ebben biztos vagyok. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerelés témában

        Tisztelt Kérdező, Szükség esetére 0.5 mg-os Rivotrilból felet, vagy 1-et javasolnék. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. augusztus 26., 12:58; Megválaszolva: 2020. augusztus 30., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: