Nyári veszély téma

Diabéteszes láb: Nyári veszélyek

WEBBeteg - 2022-07-25 11:33
A nyár fokozott veszélyt jelenthet a diabéteszes láb szindróma kialakulásában, súlyosbodásában, ami a cukorbetegség szövődményeinek egyik veszélyes formája, egyben a fejlett világban az alsó végtagi amputációk vezető kóroka.

Milyen kórokozók fordulhatnak elő a strandvízben?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-07-07 18:03
Baktériumok, vírusok, gombák. Számos kórokozó hemzseg a strandokon, az uszodákban és a természetes tavakban. Lássuk, mekkora is valójában a fertőzés veszélye!

Tippek a nyári hajápoláshoz

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-07-03 22:03
A napsugarak jótékony hatásától és a nyári vakáció alatt a tavaszi fáradtság tovaszáll, mindenki regenerálódik. Ez azonban nem érvényes a hajunkra, amit az UV-sugárzás, a hőség és a klóros víz könnyedén tönkretehet.

Nyári tévhitek

Medipress - 2015-07-17 20:23
Azt valószínűleg már mindenki tudja, hogy ha a szendvics elmajszolása után fél órán belül úszni megyünk, nem feltétlenül kapunk görcsöt, és süllyedünk tehetetlenül a medence aljára. Ezen kívül azonban számos más nyári jó tanács lehet, amiket elhiszünk.

Jön a nyár! - Mire kell odafigyelnünk?

Szülőklapja.hu - 2011-05-13 10:17
A szép idő megérkeztével fölszabadulunk a tél hidege és a tavaszi fáradtság nyomása alól. Gyakran azt hisszük, hogy most már mindent lehet. Persze sok mindent igen. Így például lehet enni a sok jó friss, magyar zöldséget és gyümölcsöt. Végre nem mirelitet, konzervet, vagy drága, de íztelen import árut kell fogyasztani.