• Narkolepszia

    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    A narkolepszia a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége, amely mind az alvást, mind az ébrenlétet érintő összetett szabályozási zavar. A betegség elsősorban az alvás-ébrenlét ritmusát érinti.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Az ember életében az alvás rendkívül fontos szerepet kap, hiszen életünk csaknem egyharmadát töltjük alvással. Azonban ha nem tudjuk magunkat kellően kipihenni, annak a másnapi fáradtságon és mérgelődésen kívül más következményei is lehetnek.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A naphosszat az ágyban ejtőző kamaszokról kialakult képpel szemben úgy tűnik, a korosztály tagjai mégsem alszanak eleget. A legfrissebb kutatás szerint valójában épp ellenkezőleg, súlyos alváshiányban szenvednek, ami viszont kedvezőtlenül hat a fejlődésükre.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    Állandó fáradékonyság, túlzott aluszékonyság, nappali alvásrohamok. Hazánkban közel 5000 narkolepsziás beteg él, azonban csak töredékét ismerték fel és kezelik. A betegség gyakran nem diagnosztizált, vagy téves diagnózis születik.
    Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika
    SZERETNÉM MEGTUDNI GYERMEKEMNEK PONTOSAN MI A BETEGSÉGE.TAVALY NOVEMBERBEN JELENTKEZETT NÁLA AZ ELSŐ ROSSZULLÉT,OLYAN TÜNETEKKEL MINT AZ EPILEPSZIA,ESZMÉLETVESZTÉS,MEREVSÉG, ENYHE RÁNGÁS.MINDEN VIZSGÁLATON(EEG,ALVÁSMEGVONÁSOS...