Mutáció téma

A koronavírus mutálódása a virológus szerint nem ad okot pánikra

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2020-12-22 11:03
Az Egyesült Királyságban talált új SARS-CoV-2 vírusvariáns gyorsabban terjed, de ez nem jelenti egyben azt is, hogy veszélyesebb volna. A vírus ellen kifejlesztett vakcinák továbbra is hatásosak maradhatnak - legfeljebb a mutációnak megfelelő módosítást kell majd rajtuk végrehajtani, nyugtatnak virológusok.

Mutálódik a SARS-CoV-2 koronavírus - Mit jelenthet ez?

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus - 2020-04-03 13:03
Számos kérdés nyitott még a jelenleg világjárványt okozó koronavírussal kapcsolatban, de minden új információt helyén kell kezelni. Egyrészt azért, mert az adatok és jelentésük bármelyik nap változhatnak, másrészt hosszú távú következtetéseket nem teljes információból levonni sosem szabad.

Rák: génjeinkben hordozzuk a sorsunkat?

Rákgyógyítás - 2017-09-20 11:25
A rák genetikai betegség: a rosszindulatú daganatok kialakulásának hátterében az áll, hogy a gének mutációja nyomán felborul a sejtek osztódásának szabályozása. A tumorbetegségek genetikai jellege ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a rák minden esetben öröklött betegség.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2,5 milliárd embert, a világ népességének kétötödét veszélyezteti a fertőzés, főként Afrikában és Délkelet-Ázsiában.

H1N1 - A mutáns vírustól is óv a védőoltás?

Független Hírügynökség - 2009-11-23 09:47
Az Egyesült Államokban Anne Schuchat, a CDC járványügyi intézet egyik vezetője kijelentette, hogy a világjárványos influenza mutációja nem befolyásolja a védőoltások vagy az antivirális gyógyszerek hatásosságát.
Amerikai kutatók két genetikai mutációt azonosítottak, melyek a különösen nehezen kezelhető és nagy arányban halált okozó agydaganat, a glióma növekedését, kialakulását felügyelik.
A Német Rákkutató Központ (DKFZ) által vezetett nemzetközi kutatási konzorcium vizsgálatai szerint, egy gyakori génvariáns megnöveli az emlőrák kialakulásának kockázatát.

genetikai vizsgálat

Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna - 2012-05-14 20:53
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném kikérni a véleményét! 4 éve nálam APC-R, F V Leiden génmutáció heterozigóta formáját és MTHFR C676T génmutáció igazolódott. Én már túlvagyok egy mélyvénás trombózison. Jelenleg tisztázatlan agyi keringési zavar mia

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Orvos valaszol - Halmosi Edina - 2010-05-15 20:46
28 éves vagyok a napokban jartam nögyógyásznál minden rendben volt. A párom 35 éves 2 évvel ezelött YAK2 génmutációt állapitottak meg. A trombocita száma 600.Januárban hátsófali szívinfarktust kapott.SZeretnénk gyermeket vállalni.Ebben szeretnék