• Merevség téma

    Budai Fájdalomközpont - Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, sebész, fájdalomspecialista
    Amikor görcsöl a nyakunk, úgy érezhetjük, meg sem tudjuk mozdítani, sokan úgy írják le az érzést, mintha valamit helyre kellene pattintaniuk a nyakukban. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista, akupunktőr a probléma lehetséges forrásait írta körül.
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember (MSc.), a Balance Gerincközpont és Sportrehabilitációs Központ vezetője
    Az ülőmunka, a számítógép, a mobiltelefon és a táblagép használatának előtérbe kerülésével szinte napról napra nő a nyak- és vállmerevséggel, fejfájással, migrénnel és karba sugárzó fájdalommal küzdők száma. A mozgáshiány, a helytelen, egyoldalú terhelés (pl. a napi több órányi görnyedt tartással járó irodai munka, SMS-ezés, tabletezés stb.) és az izmok kóros feszülését fokozó stressz mind-mind komoly megterhelést jelentenek gerincünk számára, így állandósult gerincproblémákhoz vezethetnek.
    Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Pál Mónika, reumatológus
    Alig van felnőtt, aki ne tapasztalta volna a nyakfájdalmat, amely okai valójában szerteágazóak lehetnek. Dr. Pál Mónika, reumatológus az eredőkről és a kezelés lehetőségeiről beszélt.
    Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit
    Tisztelt Doktor Úr/Nő. Mostanában éjszaka van, hogy teljesen le merevedek. Nem tudok meg mozdulni és szólni sem senkinek. Látom magam az ágyon. A tudatom teljesen ép magamnál vagyok, sőt azt hiszem ébren is. de meg mozdulni nem tudok....