Torok és nyakfájdalom, szédülés, gyengeség

Tisztelt Doktorok! Nekem olyan problémám lenne, hogy június 6-án éjszaka hidegrázással és nagyon heves szívdobogással ébredtem. Másnap elmentem a háziorvosomhoz majd megállapította, hogy nagyon csúnya a torkom pihengessek és majd elmúlik. Rá egy hétre elkezdett fájni a nyakam, majd három nap múlva nagyon fájt a nyakam, a lábam és elkezdtem szédülni is, annyira rosszul éreztem magam, hogy alig bírtam hazamenni a munkahelyemről. Azóta is fáj a nyakam minden nap, 2 hónapja már a fejem is fáj minden nap és szédülési rohamok kapnak el. A nyakam két oldalt hátul kezd el megfájdulni majd feszítő érzést érzek, és van olyan, amikor olyan érzés kap el, mintha megkövült volna a nyakam. A nyakfájás a vállamfelé is kisugároz. Ha balra vagy jobbra fordítom a fejem akkor kattogó, recsegő hangokat hallok. A fejem a tarkómnál kezd először fájni majd a bal vagy jobb halántékom felé sugároz ki és végül a fejem teteje is megfájdul. Legtöbbször csak akkor enyhülnek a panaszok ha lepihenek és fekszem. A Nyakamról először készült UH, ami a következőt írja: " A bal fül alatt 1 és 1, 5 cm hosszanti átmérőjű reactiv nyirokcsomó van, a jobb fül alatt és a nyakon is megfigyelhető néhány 1 cm körüli reactiv nyirokcsomó beolvadás nélkül. " Ezután elküldtek fertőzőbeteg szakellátásra ahol vérvétel után a következő leletet kaptam: Cytomegalovírus (CMV) IgM/ ELISA (diasorin) 0, 2 negatív Cytomegalovírus (CMV) IgG/ ELISA (diasorin) 3, 10 NE/ml pozitív Primer Cytomegalovírus fertőzést átvészelt, IgG maradványantitest Epstein-Barr vírus VCA IgM/ELISA (diasorin) 6 AU/ml negatív Epstein-Barr vírus VCA IgG/ELISA (diasorin) 64 AU/ml pozitív Epstein-Barr vírus nukleáris antigén (EBNA) IgG/ELISA (diasorin) 136 AU/ml pozitív Primer EBV fertőzést átvészelt, IgG maradványantitest. Majd ezután nyaki gerinc röntgenre küldtek, ami a következőt mutatta: " A nyaki lordosis kiegyenesedett, kisizületekben kezdődő arthrosis, nyaki borda vagy discusszükület nem látható. Ezután készült még egy MR vizsgálat is ami a következőket tartalmazza: "Normál helyzetű és tágasságú liquorterek. Az agyállományban kóros jelintenzitás nem ábrázolódik, kóros diffusio nincs. Az angiographiás képeken variációs keringés látszik: mindkét arteria cerebri anterior a bal carotis internából kapja a vért, a jobb cerebri posterior döntően a jobb carotis interiából kapja a vért. Ez variációnak tekinthető. Egyébként az erek kalibere megtartott, kóros érképlet nem látható. A vénás sinusokban a keringés megtartott. Az ábrázolt gerincszakaszon a csigolyák és porckorongok magassága és jelintenzitása normális. A garinccsatorna normál tágasságú, a gerincvelő normális vastagságú és jelintenzitású." Szeretném kérni az önök segítségét mert már lassan 4 hónapja tart ez az állapot és már nem tudom, hogy mit csináljak, de sajnos nem tudok teljes életet élni emitatt.

Dr. Szamosi Szilvia válasza nyaki merevség témában

Tisztelt Kérdező! Úgy tűnik, hogy sem a nyaki gerinc rtg, sem pedig az UH-on talált eltérések nem indokolják a a panaszait. Elképzelhető, hogy inkább az egyensúlyszervet támadta meg egy vírus, és emiattvannak még mindig panaszok. Fül-orr-gégészeti és ideggyógyászati vizsgálat szükséges, de tüneti kezelésként a nyaki gerincre meg lehet próbálni fizioterápiát, gyógytornát, mely segít az izmok ellazításában, jobb közérzetet biztosítva.

Megválaszolva: 2011. szeptember 20.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Öregujj törés gyógyulása
Bal térd MR értelmezése, tanácsadás
Porckopás és táplálékkiegészitők
Pattanó ujj műtét után
Hátba nyílaló fájdalom
Sacroileitis, MRI lelet vélemény kérés
Tisztelt Doktornő!, Derékfájdalom miatt röntgen után MRI-re utaltak tovább, ahol az alábbi leírást kaptam: , ,Mindkét oldalon a sacroiliacialis ízületi...