Mentésirányítás téma

Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál

MTI

Áttörésként értékelte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentésirányítási rendszerét az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Megújul az Országos Mentőszolgálat Mentésirányítási Rendszere

WEBBeteg

Az Európai Unió számos tagállamában informatikai alapokon nyugvó mentésirányítási rendszerek (MIR) kerültek bevezetésre.

Elnémított mentők

Független Hírügynökség

Titoktartási nyilatkozatot íratott alá az Országos Mentőszolgálat dolgozóival a szervezet főigazgató-helyettese, amellyel arra kötelezi őket, hogy semmilyen belső információt ne juttassanak ki a szolgálat berkeiből.

Kitüntetést kap a hős mentőorvos

Független Hírügynökség

Kitüntetést, illetve főigazgatói dicséretet kapnak a július végén Kiskunlacházánál lezuhant mentőhelikopter baleset idején helytálló mentésirányítók és a gépen utazó mentőorvos.

Belső kritika a mentőkről

Független Hírügynökség

A gyakorlatban komoly gondokat okoz, hogy a megyei szervezetek helyett régiókba sorolták a mentőszolgálatot. A rendszer ettől bonyolulttá, áttekinthetetlenné vált. Korábban 126 helyen fogadták a beérkező hívásokat, ma már csak 26 helyen van mentésirányítás, de további csökkentés várható.

Megszűnhet hat mentőközpont

Független Hírügynökség

Hat irányító-központot zárhatnak be a nyáron az Országos Mentőszolgálatnál - értesült a Magyar Nemzet egy név nélkül nyilatkozó mentőállomás-vezetőtől. Az országban 2006-ban 26 irányító-központot építettek fel.