Maszk téma

A kormány április 19-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedéseket

koronavirus.gov.hu

A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az Operatív Törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét.

Óvintézkedések - Így mérlegeljen, ha már megkapta a COVID-19 elleni védőoltást

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A pandémia egy következő szakaszába léptek az amerikaiak, amikor is a népesség jelentős része beoltott, bár a többség egyelőre még nem. A teljes vakcináltaknak ebben az új helyzetben többféle kérdést is érdemes végiggondolniuk.

Maszk vagy távolságtartás? Maszk és távolságtartás!

WEBBeteg.hu

A szigorú maszkhasználati szabályok mellett sokaknál mintha háttérbe szorult volna a távolságtartás szerepe, mások ugyanakkor az arcmaszkot is csak akkor használják, ha muszáj. Mennyit segítenek ezek a védekezési eszközök a koronavírus-fertőzés megakadályozásában?

A CDC új jelentést adott ki az arcmaszkok hatékonyságára vonatkozóan

WEBBeteg - F. Zs., fordító

Miközben egyre több állam szünteti meg a COVID-19 miatt érvényben lévő korlátozásokat, az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) március 5-én, pénteken jelentést adott ki, ami arról számol be, hogy a koronavírusos esetek száma akkor csökkent, amikor az államok kötelező érvényűvé tették az arcmaszkok használatát, míg a koronavírussal összefüggő halálesetek száma ott nőtt, ahol újra engedélyezték a beltéri éttermi fogyasztásokat.

Karanténról, maszkviselésről - CDC-, WHO-döntések, figyelmeztetések

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az egészségügyi csúcshatóságok időnként megváltoztatják irányelveik egyes részleteit. Olykor kifejezetten szigorítanak, mint amikor például azt is megszövegezik, hogy jelen pandémia idején melyik típusú maszk védhet meg a koronavírustól és melyik haszontalan.

Rövid idő alatt bárkit megfertőzhet egy új koronavírussal fertőzött személy

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Egy új tanulmányban matematikusok keresték a választ arra, hogy mennyi időn belül történhet meg a vírus átadása.

Koronavírus - Kötelező lesz a maszkhasználat a közterületeken is

MTI

Addig kell kitartani, amíg a koronavírus elleni vakcina megérkezik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Közölte azt is: éjféltől kötelező lesz a maszkhasználat a közterületeken is.

Országos tisztifőorvos: a szabályok betartása lassítja a járvány terjedését

MTI

A szabályok szigorú betartása lassítja a járvány terjedését - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus: új szigorításokat jelentett be az operatív törzs

portfolio.hu

Az operatív törzs bejelentette: hétfőtől még több helyen terjesztik ki a maszkhasználat kötelezettségét - tájékoztatott a portfolio.hu.

Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

MTI

Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.