Maszk téma

Milyen a maszk hatékonysága? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ludwig Endre

A lakosságot érdemes lenne általánosságban maszkhasználatra kötelezni? A felvetésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember adott választ.

A maszk és a távolságtartás segíthet

MTI

A maszk és a távolságtartás csökkenti megfertőződés esélyét és azt is, hogy a fertőzést továbbadjuk - mondta Kacskovics Imre immunológus, az ELTE természettudományi karának dékánja szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A maszk hogy tudta ennyire megfogni az influenzát - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

Létezik egy lakossági alapvédettség, mert szinte mindenki átesett valamilyen influenzavírus okozta fertőzésen? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Elképzelhető, hogy újra kell maszkot hordani

MTI

A koronavírus delta-variánsa jobban terjed és nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra, mint az eddigi mutánsok - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa.

Arcmaszk viselése: enyhítheti az allergiás tüneteket?

DRportal

A szezonális allergia évről évre egyre többek életminőségét rontja az allergénekre gyorsan vagy időszakosan megjelenő, olykor krónikus formát öltő tüneteken keresztül. A COVID-19 világjárvány hatására viszont mindennapossá vált az orrot és szájat takaró orvosi arcmaszkok és szövetmaszkok viselete.

CDC: A vakcináltaknak is ajánlott a maszkviselés a delta-variáns miatt

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az Egyesült Államokban már nem elvárás - még zárt térben sem - a maszk hordása, a delta-variáns terjedése miatt azonban az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) most ismételten ajánlja az arc eltakarását mindenütt, ahol a fertőzés veszélye kiemelten nagy lehet – még az oltottak számára is.

Megvan az 5,5 millió beoltott, szombattól már nem kell maszk!

koronavirus.gov.hu

Péntek napközben elértük az 5,5 millió beoltottat - ezt Pintér Sándor belügyminiszter hivatalos határozatban hirdette ki, így szombattól életbe lép a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozata, amely újabb fontos állomás az élet és a gazdaság újraindításában. Több korlátozás is megszűnik, többek között megszabadulhatunk a maszktól.

A kormány április 19-ig meghosszabbította a hatályban lévő védelmi intézkedéseket

koronavirus.gov.hu

A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az Operatív Törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét.

Óvintézkedések - Így mérlegeljen, ha már megkapta a COVID-19 elleni védőoltást

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A pandémia egy következő szakaszába léptek az amerikaiak, amikor is a népesség jelentős része beoltott, bár a többség egyelőre még nem. A teljes vakcináltaknak ebben az új helyzetben többféle kérdést is érdemes végiggondolniuk.

Maszk vagy távolságtartás? Maszk és távolságtartás!

WEBBeteg.hu

A szigorú maszkhasználati szabályok mellett sokaknál mintha háttérbe szorult volna a távolságtartás szerepe, mások ugyanakkor az arcmaszkot is csak akkor használják, ha muszáj. Mennyit segítenek ezek a védekezési eszközök a koronavírus-fertőzés megakadályozásában?