Maszk téma

Koronavírus - Kötelező lesz a maszkhasználat a közterületeken is

MTI

Addig kell kitartani, amíg a koronavírus elleni vakcina megérkezik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Közölte azt is: éjféltől kötelező lesz a maszkhasználat a közterületeken is.

Országos tisztifőorvos: a szabályok betartása lassítja a járvány terjedését

MTI

A szabályok szigorú betartása lassítja a járvány terjedését - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus: új szigorításokat jelentett be az operatív törzs

portfolio.hu

Az operatív törzs bejelentette: hétfőtől még több helyen terjesztik ki a maszkhasználat kötelezettségét - tájékoztatott a portfolio.hu.

Szlávik: a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz

MTI

Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián csütörtökön.

Dr. Merkely Béla - újabb jelentős érv a maszk használata mellett

Semmelweis Egyetem

Az általános maszkhasználat úgy tűnik, nemcsak az új fertőzések arányát csökkenti, de növeli azok számát is, akik ha meg is fertőződnek, de tünetmentesek maradnak. Feltételezések szerint ez utóbbi annak köszönhető, hogy a maszk csökkenti a bejutó vírusrészecskék számát – derül ki a New England Journal of Medicine friss cikkéből, amelyről dr. Merkely Béla rektor készített összefoglalót.

Koronavírus - Hétfőtől életbe lépnek az új védelmi intézkedések

koronavirus.gov.hu

Szeptember 21-től lépnek életbe az újabb, már bejelentett védelmi intézkedések. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek tartalmazzák.

Koronavírus - sokan még mindig rosszul viselik a maszkot

MTI

Az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szájmaszkot használók aránya, de nagyon sokan még mindig nem megfelelően viselik - mondta Németh Franciska, a Szent János Kórház ápolója.

Koronavírus - Új ajánlás a WHO-tól

portfolio.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) eddig csak a felnőttekre vonatkozóan javasolta a maszkviselést, de az ENSZ Gyermekalapjával (UNICEF) közösen kiadott ajánlásában most azt fogalmazta meg, hogy a felnőttekhez hasonlóan a 12 évnél idősebbeknek is maszkot kellene viselniük, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően - adta hírül a portfolio.hu.

Koronavírus: videón a bizonyíték, miért véd jobban egy több rétegű maszk

portfolio.hu/CNN

A videó szerint a háromrétegű maszk volt a leghatékonyabb a cseppek terjedésének felfogásában, de még az egyrétegű maszk is használt valamennyit a terjedés fékezésében - olvasható a portfolio.hu oldalon.

Merkely Béla: zárt térben újra maszkot kellene hordani

MTI

Vissza kellene térni a zárt térben való maszkhasználatra - mondta a Semmelweis Egyetem rektora.