• Magyar Urológusok Társasága téma

    MTI
    A rosszindulatú daganatok kérdései, a férfi és női urológiai betegségek megelőzésének és kezelésének legkorszerűbb módszerei állnak a Magyar Urológusok Társasága csütörtökön kezdődött XVI. kongresszusának középpontjában, a rendezvényen részt vesznek az urológiához legközelebb álló társszakmák - uroonkológiai, andrológiai, infektológiai - képviselői is.
    MTI-Press
    Hivatalosan edukációs kampánynak nevezik azt az országos, figyelemfelkeltő, felvilágosító eseményt, amelyet a Magyar Urológusok Társasága hét év óta évente megismétel, szorgalmazva, hogy minél többen értsék meg: a szűrés = önvédelem.
    Rákgyógyítás
    A prosztata az idősödéssel csaknem minden férfinál növekszik. A felnőtt férfiak közel fele élete során legalább egyszer átesik prosztatagyulladáson, a prosztatarák pedig dobogós helyen áll a férfiak halálát okozó rosszindulatú daganatos betegségek sorában: minden tizedik rákos férfinek prosztatarákja van.
    Független Hírügynökség
    Csütörtöktől a www.prosztatanap.hu internetes oldalon vagy a 40-900-300-as, helyi tarifával hívható telefonszámon lehet regisztrálni a másfél héttel későbbi "Prosztata Nap 2008" rendezvényeken szervezett szűrővizsgálatokra.