Lepedék téma

Foglepedéktől a szívinfarktusig

Oxygen Fogászat - Dr. Bajusz Örs, fogorvos, parodontológus - 2022-09-25 15:03
Közismert, hogy a szívinfarktust előidéző rizikófaktorok közé tartozik az elhízás, a magas vérnyomás, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint. Dr. Bajusz Örs parodontológus fogszakorvos az elhanyagolt fogazatot is a kockázati tényezők közt említette.

Minek a tünete lehet a lepedékes nyelv?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász - 2020-03-23 18:35
Candida
A nyelv felszínén jelentkező fehér színű, letörölhető elváltozás minden esetben valamilyen egészségügyi problémára utal. Egyes esetekben kisebb életmódváltással is megelőzhető a kialakulása, máskor komolyabb veleszületett vagy szerzett betegség áll a háttérben.

Halitózis gyermekeknél

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2012-10-19 09:41
A halitózis, vagyis kellemetlen szájszag gyakori a gyermekek körében, mivel hajlamosak a rossz leheletet okozó arcüreggyulladásra, és gyakran tapasztalatlanok még a megfelelő szájhigiéniával és szájápolással kapcsolatban. Noha a rossz leheletnek számos oka lehet, azok azonosításával hatékonyan kezelhető.

Lepedék az ajkakon

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2010-12-18 17:04
Tisztelt Doktor Ur/ Doktorno! 34 eves no vagyok, evek ota fennallo, rendkivul zavaro panaszom van. Reggelre feher szinu lepedek jelenik meg az ajkaimon, bar napkozben is kepzodik. Nem jar fajdalommal es mas helyen nem tapasztaltam. Szajhigieniamra

Lepedék, ajakszárazság

Orvos valaszol - Dr. Plósz János - 2009-06-08 16:23
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 19 éves vagyok. A panaszom már hónapok óta fennáll: a nyelvem többé-kevésbé, de állandóan lepedékes, az ajkaim pedig szőlőzsírok és ajakírek ellenére is kiszáradnak, ragadóssá válnak. Megfigyeltem, hogy az ajakszárazs