Lepedékes nyelv

Kedves dr úr! Olyan problémám van, hogy hetek óta nyelvem érzékeny ég, fehér lepedékes hártul, előre fele pedig középen piros barázdás szélén világos fehér.nem letörölhető.teltség érzez gyengedég van.okt.közepén kaptam két antibiotukum húgyuti fertőzésre egyik Aktil Duó 875_125gyógyszert 4 db után puffafás,hadi görcs leálltam vele.közbe neurulogústól 10.19 pregabalin sandoz 4 hétig, maјd Mitazaparin orion 15 mg 1 hétig csak mert lábgörcs,emelјedezt pulzus,több vizelés11.26-én 12.22 Atarax 25 mg, Duloxetin 30 mg, de vérnyomás le, feјnyomott hátul,szédülés így nen ment pár nap után. 10.19. covarex comb (R) mellé covercardot estére háziorvostól.mellette van évek óta Nebivolol 1,meforal 1000 2*fél, frontin 0.25 2*1.maјd két vérnyomáscsökkentő helyett јan eleјén covercard 5/1,25/5 reggel kardiológzstól.. Többször magadabb pulzus a szokottnál szívdobogásérzés még mindíg ahogy gyógyszerek előtt.de száјszárazság, gyulladt nyálkahártya gyötör, teltségérzet.nem tudom a covercard lehe e .étvágy sincs,sárgás széklet híg, pépes,volt, hogy sötétzöld.sürgösségi volt cukor miatt, kardiológia, hasi uht.de semmi.gasztroent. még odébb.bár vérképben magad fehérvérseјt 12.80 (4.00-10.00), Lymfocita 19.3 (25.0-40.0) Eosinofil 5.9 (1.0-5.0) Neutrofin absz. 8.81 (2.00-7.50) Eosinofil abszolut 0.75 (0.02-0.40) Trombokrit (PLT) 0.36 (0.17-0.35) Vizelez faјsúly 1.008 (1.012-1.30). Mindent stresszre fognak elvileg. Számba mondјuk senki nem nézett eddig csak papíron.de gyengeség hiába eszek bár keveset tudok az nem múlik, teltség sem, mellkas középen fáј nyelés is nehezebb..vitaminok se јók, dipankrin, nospa, progastrot. próbálok mindent már.inni iszok sokat talán túl sok is elég világos a vizelet.

Dr. Plósz János válasza nyelv égés témában

Vírusfertőzés okozhat nyálkahártya sorvadást, érzékenységet és gyomor-bélrendszeri panaszokat is. Ha szájszáradás is jelentkezik, mindenképp érdemes fogászaton nyáltermelés vizsgálatot végeztetni. A nyelési fájdalom riasztó tünet, gyomortükrözést indikál (ezzel egyéb diagnózisok is igazolhatók vagy elvethetők). Érdermes lehet a Béres-csepp haasználatát megpróbálni, a nyomelemek a nyálkhártya regenerációnak és az étvágynak is jót tesznek.

Megválaszolva: 2023. január 16.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Savgőz vagy mi?
Tisztelt Doktor Úr Nagyon valoszinū, hogy egy olyan baktérium van az emesztörendszeremben, ami gázkibocsatasaval folyamatosan savas gőz kerül a...
Merckformin XR okozta állandósult...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...
Gyomorpuffadás-szédülés összefügghet e?
Puffadástól szédülés, ritmuszavar