Sárga lepedékes nyelv

Tiszteletem! Kérdésem az lenne mi okozhatja a sárga lepedékes nyelvet? Nagyjából egy hónapja voltam vérvételen hasi ultra hang vizsgálaton minden negatív lett. A bilirubin szint van minimálisan megemelkedve de az már elég régóta fenn áll. Azon kívül igazából más panaszom nincs. Néha szokott a jobb bordaívem alatt szúró fájó érzésem lenni de ez sem mérvadó! Kb második hete már hogy így néz ki a nyelvem, nap végére leginkább. Tehát ha reggel felkelek éhgyomorra nem sárga inkább értekezések után. Aggasztó jelenség és nem tudom miért lehet és mit kellene tennem hogy el múljon! Nem cigizek nem fogyasztok sok koffeint sem. Mit javasol? Lehet epe betegség vagy valami komolyabb a negatív leletek ellenére? E-mailben tudok küldeni képet sajnos itt nem engedi. Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza sárga lepedék témában

A lepedékes nyelv akár a szájflóra, akár a vastagbélflóra megváltozásának eredménye lehet. Érdemes pre- és probiotikumot használni akár kombináltan is, a fokozott szájhigiénia (gyakrabb fogmosás, szájvíz, fogselyem használata) mellett.

Kérdés: 2020. július 15., 06:49; Megválaszolva: 2020. július 19., 20:40
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett