Krónikus betegség téma

Ezért is érdemes sportolni!

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A rendszeres sport jót tesz testnek és léleknek egyaránt. A testmozgás jótékony hatással van a krónikus betegségekben szenvedőkre is.

Egészséges életmód mellett a legalább hétórás éjszakai alvás véd a szívbetegségektől

MTI

A legalább hét órás éjszaki alvás erősíti az egészséges életmód szívvédő hatásait - állítja egy hosszú távú, európai kutatás.

Valóban ártalmas a kövérség?

WEBBeteg

A közhiedelem szerint a karcsúság egyet jelent az egészséggel, ráadásul tanulmányok sokasága támasztja alá az elhízás egészségügyi ártalmait. Napjainkban azonban egyre több kutatás folyik a súlytöbblet és a krónikus betegségekből való gyógyulás kapcsolatáról (elhízás paradoxon).

A túl sok és a túl kevés alvás is veszélyes

Medipress

Mind a túl sok, mind a túl kevés alvás egészségi kockázatokat vonhat maga után. A felnőtt szervezet számára a napi hét-nyolc óra alvás számít optimálisnak.

Krónikus betegségekkel kapcsolatos géneket azonosítottak

MTI

Dél-koreai kutatók olyan géneket azonosítottak, amelyek krónikus betegségekkel, például az állandósult magas vérnyomással és a csontritkulással állnak kapcsolatban - közölték a Nature Genetics szaklap vasárnap megjelent számában.

Az orvosok fele placebót ír fel

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A British Medical Journal 2008. október 24-i számában közzétett felmérés szerint az orvosoknak több mint fele álreceptet ad ki annak érdekében, hogy a beteg jól érezze magát.

Érkezik az intelligens TAJ-kártya

Független Hírügynökség

2010-ig bevezetnék az intelligens TAJ-kártyát a szocialisták - írja a Blikk. Székely Tamás egészségügyi miniszter ennek érdekében mindent el is követhet.