Krónikus betegség téma

Milyen tünetek alapján gyanakodhatunk fül-orr-gégészeti problémákra?

Dr. Móri István Péter

A fül-orr-gégészet a fül, az orr- és melléküregei, a szájüreg, a garat, a gége, a nyálmirigyek, valamint a nyaki régió lágyrészeinek, illetve csontos képleteinek vizsgálatával, az ezeket a területeket érintő betegségek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó szakterület. Az imént felsorolt szervek megbetegedései nagyon gyakoriak és bármilyen korú és nemű embert érinthetnek.

Adókedvezményt vehetnek igénybe a krónikus betegek

MTI

Csaknem 100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak idén a krónikus betegségekben szenvedők - hívta fel a figyelmet Bajusz Dániel ügyvéd.

Évekkel előre jelezheti a krónikus betegséget a lelassult növekedés

Semmelweis Egyetem

Bizonyos betegségeket, például a súlyos pajzsmirigy-alulműködést, az agyalapi mirigy daganatát, de akár a cöliákiát is 1,5-2 évvel korábban, jóval a tünetek jelentkezése előtt diagnosztizálni lehetne a gyermekek testmagasságának évenkénti követésével - hívta fel a figyelmet Dr. Luczay Andrea az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika egyetemi adjunktusa.

Az európaiak tovább élnek, az egészségben eltöltött életévek száma azonban vegyesen alakul

MTI

Az Európai Unió lakosságának többsége tovább él, mint korábban, ugyanakkor az egészségben eltöltött életévek száma nem feltétlenül növekszik az egészségügyi ellátás hiányosságai és a betegségek megelőzésére fordított források elégtelensége miatt - közölte az Európai Bizottság frissen kiadott jelentésében szerdán.

Krónikus betegségek, szív- és érrendszeri kockázatok már az egyetemistáknál is

Well PR

Több mint 5000 hallgató vett részt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége E3 életmódprogramjában.

Ezért is érdemes sportolni!

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A rendszeres sport jót tesz testnek és léleknek egyaránt. A testmozgás jótékony hatással van a krónikus betegségekben szenvedőkre is.

Egészséges életmód mellett a legalább hétórás éjszakai alvás véd a szívbetegségektől

MTI

A legalább hét órás éjszaki alvás erősíti az egészséges életmód szívvédő hatásait - állítja egy hosszú távú, európai kutatás.

Valóban ártalmas a kövérség?

WEBBeteg

A közhiedelem szerint a karcsúság egyet jelent az egészséggel, ráadásul tanulmányok sokasága támasztja alá az elhízás egészségügyi ártalmait. Napjainkban azonban egyre több kutatás folyik a súlytöbblet és a krónikus betegségekből való gyógyulás kapcsolatáról (elhízás paradoxon).

Minden ötödik krónikus beteg havonta több mint 10 ezer forintot hagy a patikában

Szinapszis

A krónikus betegségben szenvedők fele havonta legalább 5 ezer forintot költ el a patikában – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu internetes portál megbízásából készített.

A túl sok és a túl kevés alvás is veszélyes

Medipress

Mind a túl sok, mind a túl kevés alvás egészségi kockázatokat vonhat maga után. A felnőtt szervezet számára a napi hét-nyolc óra alvás számít optimálisnak.