Kenézy Gyula Kórház téma

Laczkó Zsolt kórházlelkész: tágabb értelmezésben szemlélem a hitet, különösen itt a kórházban

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Kórházlelkészség

Volt olyan haldokló páciens, aki megvárta, hogy odaérjen, és az imádság közepén hunyt el. Emlékezetes és felemelő pillanatokkal tele érkezett a beszélgetésre Laczkó Zsolt kórházlelkész, akivel éppen a görögkatolikusok védőszentjének, Szent Miklósnak az ünnepén találkoztam.

Hospice osztály nyílt Debrecenben

Debreceni Egyetem

A régióban egyedülálló Hospice-Palliatív Terápiás Osztály nyílt a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben. A speciális részlegen ápolják a végső stádiumban lévő daganatos betegeket.

Infrastrukturális fejlesztéssel együtt zárult az integrációs törekvések a Kenézy Gyula Kórház és a Debreceni Egyetem klinikája közötti pályázati program

DTMP Nonprofit Kft./Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet

A Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, az Új Széchenyi Terv keretében „INTEGRÁCIÓS TÖREKVÉSEK A DEBRECENI BETEGELLÁTÁSBAN” című, TIOP 2.2.6/12/1/B jelű pályázatán 1.500.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Kardiológiai rehabilitációs program indult Debrecenben

Debreceni Gyógyfürdő Kft.

A fejlett országokban csaknem valamennyi szívbetegségben szenvedő, különösen a szívinfarktuson átesettek rehabilitációs programba kerülnek a heveny szakasz után. Hazánkban sajnos ez az arány fordított: a betegek döntő többsége nem jut rehabilitációhoz.

Semmelweis-nap: ünnepelnek és az anyák megmentőjére emlékeznek a védőnők is

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Semmelweis-nap

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, ezen a napon elismerik az egészségügyi dolgozók, így az orvosok, ápolók és más szakdolgozók egész éves munkáját. A Kenézy-díjas debreceni vezető védőnő, dr. Kissné Ary Szilvia 1982 óta dolgozik ezen a területen.

Fejlesztéssel és rugalmas foglalkoztatással a jobb irányításért

dtmp.hu

Sikerrel zárult a Kenézy Kórház képzési programja. A konstrukció keretében lehetőség nyílt a Kórházban a foglalkoztatás rugalmasságát úgy növelni, hogy az érdemben hozzájáruljon a munka és a magánélet összeegyeztetésének elősegítéséhez.

Integrációs törekvések a debreceni betegellátásban

dtmp.hu

A Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet célja, hogy olyan együttműködés jöjjön létre, melynek eredményeként az Észak-Alföldi régióban egymásra épülő, a betegek valós szükségletein alapuló integrált szakellátási szolgáltatások valósulnak meg.

Egészséges életmódra nevelő programok a Kenézy Gyula Kórházban

WEBBeteg

Az egészséges életmódra váltást segítő programokat indít a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet uniós támogatásból.

Rehabilitációs részlegek fejlesztése a debreceni Kenézy kórházban

MTI

A debreceni Kenézy kórházban csaknem egymilliárd forintos fejlesztés kezdődött: 287,5 millióból megújul a gyermekrehabilitációs járóbetegrészleg, 621 millió forintból pedig a kórház rehabilitációs osztálya - közölte Lampé Zsolt főigazgató sajtótájékoztatón.

Egységes betegellátó rendszert kezdeményeznek Debrecenben

MTI

Debrecen és a helyi egyetem egységes betegellátó-rendszer létrehozását kezdeményezi az emberi erőforrások miniszterénél. Az erről szóló levelet Kósa Lajos, a város polgármestere és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora sajtótájékoztatón írta alá pénteken.