• Iroda téma

    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    A szemet közvetlenül érő hatások mellett a kényelmetlen szék, a nem megfelelő csuklóalátámasztás, a monitor rossz helyzete is gyakran nyilvánul meg szemészeti panaszokban.
    Magyar Szervátültetettek Szövetsége, KNK PR&Média
    Iroda
    Enyhültek a járvány miatti korlátozások, csökken a cégek - és valószínűleg a dolgozók igénye is - az otthoni munkavégzésre. Mire figyeljenek a munkáltatók, amikor újranyitják az irodát, illetve a dolgozók a visszatérés során? Dr. Grózli Csabával, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatójával konzultálva szedtük össze az ezzel kapcsolatos leghasznosabb gyakorlati tudnivalókat, praktikákat.
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Egyre nagyobb a mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek száma. A háziorvosi rendelők, a reumatológiai és ortopédiai szakrendelések tele vannak az ülő életmód áldozataival. Manapság az emberek többsége városban él, autóval jár, és sokan ülőmunkát végeznek, amely a mozgásszervek egészsége szempontjából nagyon káros.
    Több mint TestŐr
    A női táskák titka. A méret a lényeg? Mi az, ami nem hiányozhat belőlük? Köböl Anita, Pirner Alma és Szögeczki Ági megmutatja!
    Ami gyors, az ma már nem feltétlen egészségtelen. Paleo és egészségtudatos étrend irodai környezetben.
    Több mint TestŐr
    A legtöbb időt a munkahelyünkön töltjük, így nem mindegy, hogy milyen környezetben tesszük azt.
    Több mint TestŐr
    A tudás alapú társadalmakban egyre gyakoribb betegség a hátfájás, hiszen egész nap ülünk, vagy a munkahelyünkön vagy az iskolában.
    WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász
    A gyógytornászt gyakran keresik fel különböző gerincfájdalmakkal a kliensei. A tünetek a legtöbb esetben manuális technikával enyhíthetőek.
    MTI
    Az egylégterű, nagy alapterületű irodák dolgozói gyakrabban betegek, kevésbé boldogok és hatékonyak, mint a kisebb helyiségekre tagoltakban munkálkodók - olvasható a Work, Enviroment and Health (Munka, környezet és egészség) című skandináv folyóiratban megjelent tanulmányban.
    MTI
    A bőrön át ózon hatol be az emberi szervezetbe az irodák levegőjéből, ami károsíthatja az egészséget is. Egyetlen személy egy kis helyiség ózontartalmát akár 10-25 százalékkal is csökkentheti - számoltak be eredményeikről osztrák és amerikai kutatók.
    Függertlen Hírügynökség
    A nagytermes irodákban dolgozók 90 százalékánál gyakoribb a stressz, a nátha és a magas vérnyomás az intimitás hiánya miatt. Csökken a koncntráció és alacsonyabb a termelékenység is.