Idegek téma

Forró, száraz talpak - mire utalnak? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus

Esténként a talpam felforrósodik és ehhez társul a talpszárazság érzete. Szinte minden este zsíros krémmel kenem be, hogy ne keljek fel éjszaka arra, hogy annyira forró és száraz a talpam, hogy nem tudok tőle aludni. Mi lehet ez? - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A perifériás neuropátia és tünetei (polineuropátia, mononeuropátia)

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus

Neuropátia

A perifériás neuropátia az agyon és a gerincvelőn kívüli idegek betegségét jelenti. Ha károsodnak az idegek, nem lesz megfelelő az agy, valamint az izmok, a bőr, a zsigerek és az erek közti kommunikáció, ami zavarokhoz, fájdalomhoz, érzéketlenséghez vezethet.

Tarlov-ciszta - Tünetek és kezelés

WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit

Tarlov-ciszta

Szinte alig van köztünk néhány olyan szerencsés, aki még soha nem érzett enyhébb-súlyosabb, hosszabb-rövidebb ideig tartó deréktáji fájdalmat. Ennek a tünetnek a hátterében számos, különböző súlyosságú kórkép állhat, ezek között egy viszonylag ritka, de aránylag jól kezelhető elváltozás az úgynevezett Tarlov-ciszta.

A bordaközi idegzsába és a neuralgiás fájdalom

WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus szakorvos

A bordaközi idegzsába sokszor hónapokig is kínozhatja a betegeket. A hatékony kezelés érdekében fontos, hogy már az első panaszok jelentkezésekor orvoshoz forduljon. Mi okozza, mik a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?

Keringési zavarok és idegbántalmak (neuropátiában) cukorbetegeknél

Dr. Miléder Margit

Az erek megbetegedései rendszerint hosszú idő alatt alakulnak ki. Némelyik alig okoz tünetet, más érbetegségek enyhe kényelmetlenséget okoznak, amelyek súlyos következményekkel járhatnak, ha nem kezelik.