• Idegek rángatózása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm. Két és fél hónapja elkezdett rángatózni a jobb oldalt alul a szemem, ezért elkezdtem szedni magnéziumot. Több mint egy hét után úgy tünt már nem csinálja olyan gyakran, ezért abba hagytam a szedését. Újra kialakult pár napra, és lassan “tovább terjedt.” Napközben a szemem csinálja, esetleg arc izmaim, szám, este pedig mindenhol ahol csak tudja, kéz, láb , hajlatok.. újra elkezdtem szedni magnéziumot lassan 1 hónapja, azonban a panaszok nem múlnak. Más problémát nem vettem észre magamon, viszont elég zavaró, hogy nem tudom mitől van. Nem élek nagyon stresszes életet, inkább olyan átlagosat. Mielőtt kialakult a szememen, egy híres cégnek a zsírégető tabblettáit szedtem, napi 4darabot egészen 2 hónapig, majd amikor abba hagytam kezdődött ez. Nem tudom lehet e köze hozzá, gondoltam megemlítem. Vitamint a magnéziumon kivül nem szedek. Nem sokat járok a szabadba. Köszönöm válaszát.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tic témában

        Kedves Kérdező! A szem körüli izmok rángatózása (tic!) kellemetlen, de többnyire ártalmatlan tünet, túlfeszített, stresszes időszakban fordulhat elő.A háttérben ritkán találunk bármilyen egyéb idegrendszeri betegséget. Ha a rángatózás kiterjedtté válik, és a törzs, végtag izomzaton is jelentkezik, vagy túlmozgásokkal jár, feltétlenül neurológiai vizsgálat szükséges. A zsírégető tabletta szedésének biztosan nincs jelentősége, ellenben a szakszerűtlenül végzett, túlzásban vitt kondigépek használatának igen.A Mg pótlás a probléma kezeléséhez nem elégséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. november 06., 02:51; Megválaszolva: 2019. november 07., 06:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: