Himlő téma

Majomhimlő kérdések és válaszok: veszélyesség, terjedés, tünetek

Dr. Soós Zoltán, MOK Háziorvosi Csoport vezető

Majomhimlő

A majomhimlő ritka, 3-6 százalékban halálos kimenetelű betegség. Hogyan adható át a vírus, mennyire kell komolyan venni, és mit lehet tudni a védettségről, illetve a kezelésről?

A bárányhimlő tünetei és kezelése

WEBBeteg - Dr. Kiss Csilla Márta, gyermekgyógyász, Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Bárányhimlő

A bárányhimlő (varicella) az egyik leggyakoribb, leginkább az őszi-téli szezonban tomboló betegség. Elsősorban 3 és 10 éves kor közötti gyerekek körében, zárt közösségben okoz járványt. Terjedése rendkívül gyors: cseppfertőzéssel a levegőn keresztül fertőz, de a használati tárgyak is közvetítik. A betegséget okozó vírus ellen 2019 őszétől kisgyermekek számára kötelező a védőoltás.

Ezekre a védőoltásokra van szükség iskoláskorban

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász

Miért fontos, hogy gyermekeink oltottak legyenek? Mikor nem oltanak be egy gyermeket? Hogyan történik egy iskolai kampányoltás megszervezése? Milyen betegségek ellen nyújtanak védelmet? Minden az iskolai védőoltásokról.

Tudnivalók a rózsahimlőről (rubeola)

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó és Dr. Sarkadi Adrien, infektológus

A rubeola egy könnyen terjedő, igen fertőző betegség, mely a test egész felületén megjelenő kiütésekkel és különböző súlyosságú szövődményekkel jár. A jellegzetes bőrtünetek alapján rózsahimlő néven is ismert. A betegség ellen kötelező kombinált védőoltás, az MMR (kanyaró, mumpsz, rubeola) nyújt védelmet.

Az immunterápia története

Orvostkeresek Egészségmagazin

A 100 éves múltra visszatekintő immunterápiás kezelés felfedezésének legelső gyökerei valójában egészen az ókorig, a Kr.e. 132-63-as időkig nyúlnak vissza.

Hólyagos himlő - Hogyan kezelhető?

Orvos valaszol - Dr. Tóth Gyöngyi

Háziorvosom hólyagos himlőt állapított meg, 1 hónapot stresszes voltam, mert egy közeli ismerős kórházba került és meghalt. Mindennap bementem a kórházba, rá 2 hétre jöttek az első kiütések. Először a nyakamon, mellkason, háton, végtagokon. Már van a

Himlő

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva

Egy himlőbe szenvedő gyerek anya fertőző lehet akor is ha nem kapta el a betegséget csak kontaktusa volt a gyerekel?

Bárányhímlő és rózsahímlő egyszerre létezik?

Orvos valaszol - Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos

Tisztelt Dr./Dr.nő! Kisfiam 4 éves az oviban bárányhímlő járvány van, persze Ö is elkapta.ez az 5-dik napja és már nagyon sok a holyagos kiütés.azonban 2 napja a lábain és karjain apró pici piros kiütések is megjelentek, keze lába megdagadva és na

Himlő

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

Az lenne a kerdesem hogy a holyagos himlo utani hegeket, lyukakat hogyan lehet eltuntetni, vagy segiteni abban hogy halvanyodjanak, vissza huzodjanak, ha van egyaltalan erre lehetoseg. A hegek meg eleg frissek. (szabad-e ilyenkor napozni, es a kozmet