Bárányhímlő és rózsahímlő egyszerre létezik?

Tisztelt Dr./Dr.nő!

Kisfiam 4 éves az oviban bárányhímlő járvány van, persze Ö is elkapta.ez az 5-dik napja és már nagyon sok a holyagos kiütés.azonban 2 napja a lábain és karjain apró pici piros kiütések is megjelentek, keze lába megdagadva és nagyon piros. A egnap elkezdett panaszkodni, h. fájnak a lábai, izületei. Mindezek mellett nagyon nagy a láza vana mikor 40 Fok és nagyon nehezen megy le.Orvosnál voltunk aki azt mondta, h. mindkét hímlőt megkapta  a gyermek.Létezik? Mit tudjka tenni? Nagyon félek a komplikációktól mikor kéne aggodnom? Meddig lehet lázas? Mikor múlik el a rózsahímlő?

Válaszát előre is köszönöm.

WEBBeteg szakértő válasza himlő témában

Tisztelt Hölgyem/Uram!

A bőrtünetek, magas láz, ízületi panaszok miatt előfordulhat, hogy a gyermekének szövődményes bárányhimlője alakult ki.

A börtünetek szétterjedése, illetve kiterjedésének növekedése a betegség folyamatába tartozik, de a lábdagadás és az ízületi fájdalom szövődmáényre utalhat. Emiatt javasolt, rendszeresen kövesse orvos, mert súlyos állapot is kialakulhat az immunrendszer gyengülése miatt. Nem tartom valószínűnek, hogy egyszerre két fertőző betegsége lenne, viszont nehéz megítéli a gyermek állapotát így interneten keresztül. Mindenképpen jelentkezzen háziorvosánál, ha tünetei, panaszai nem javulnak, hogy orvosa megítélhesse, szükség van-e kórházi kezelésre a komplikációk miatt.

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2010. június 16., 07:42; Megválaszolva: 2010. június 16., 07:42
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Himlő
Egy himlőbe szenvedő gyerek anya fertőző lehet akor is ha nem kapta el a betegséget csak kontaktusa volt a gyerekel?
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás
Negyedik covid oltás biztonságos-e