Hepatitis A téma

Hepatitis A - Idén már kilencszeresére emelkedett a betegek száma

VIPR Kommunikációs Ügynökség

Tavasszal tovább növekedett a hepatitis A fertőzéses esetek száma. Az idei évben összesen 288 hepatitis A beteget regisztráltak április végéig, ami kilencszerese a 2008-2011-es évek ezen időszakára vonatkoztatott jellemző középértékének (31).

Gyorsan terjed a Hepatitis A vírus

WEBBeteg/MTI

Egyre több a Hepatitis A vírussal fertőzött beteg, ezért az Egészségügyi Világszervezet az alacsonyan fertőzöttről közepesen fertőzött országgá minősítette vissza Magyarországot. Az elmúlt évben meghétszereződött a hepatitis A vírussal fertőzöttek száma.

Kampány indult a hepatitis A vírus terjedésének megállításáért

MTI

Az elmúlt évben meghétszereződött a hepatitis A vírussal fertőzöttek száma Magyarországon, ezért országos figyelemfelhívó kampány indult csütörtökön.

Konferencia a hepatitis világnapján

MTI

A hepatitises betegek diszkriminációjáról, a betegség kezelésének jelenéről és előfordulásának gyakoriságáról is hallhattak előadást az érdeklődők a hepatitis világnapján rendezett konferencián Budapesten.

"Piszkos kezek betegsége" - Fertőzések Losoncban

MTI

A hepatitisz "A" vírus lappangási ideje akár ötven nap is lehet, a betegség első tünetei pedig két-három hét után jelentkeznek.

Az utazók nem számolnak az kockázatokkal

Független Hírügynökség

A magyar utazók 80 százaléka soha semmilyen módon nem készült egészségügyi szempontból nyaralásaira, nem kért semmilyen védőoltást, sem gyógyszert - ez derül ki egy 2007-es felméréséből.

HEPATITIS A OLTÁS

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás

TISZTELT DOKTOR ÚR! A következő 2 évben hosszabb időt fogok Horvátországban tölteni. Először Rab szigetén, majd jövőre Opatíjában. Kérdésem, hogy az Ön meglátása szerint érdemes-e/ kell-e Hepatitis A vírus ellen oltatnom magam. Üdülőterületre megyek

Védőoltás

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás

Tisztelt dr. Pék Tamás Úr! Szeretném kérni a véleményét, tanácsát. Júniusban Egyiptomba utazunk. A három gyermekem 9, 14 és 17 korábban már megkapta a kombinált Hepatitis A, B és C oltást három alkalommal. A kérdésem az lenne, hogy nekünk, felnő

Hepatitis A

Orvos valaszol - Dr. Lakos András

Tisztelt Doktor Úr! Községünkben 2014.szeptember és december hónapban 2 igen nagy létszámú családot is leoltottak Hepatitis A ellen. A szóban forgó család kiskorú gyermekeit, és rokon gyermekeket, akik napi szinten találkoztak a beteggel, még néhá