Halálos betegség téma

Gyógyíthatatlan betegek szerető menedéke: a hospice ház

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

A menthetetlen daganatos betegek testi és lelki szenvedését egyre több helyen igyekeznek méltó és szakszerű ápolással enyhíteni hazánk hospice házaiban. A szenvedőknek és a családtagoknak fájdalmas és tragikus érzés az elmúlással farkasszemet nézni. A kegyelmi időben a magyar emberek kétharmada otthonában, a családja, szerettei mellett vágyódik élete utolsó szakaszát eltölteni. Nem mindenki tudja azonban vállalni, hogy a nap huszonnégy órájában, szakértelemmel a szeretett személy mellett marad. A hospice házak szakemberei gondoskodással veszik körül betegeiket és a családtagokat.

Az energiaital veszélyei - Halálos is lehet!

MTI

Az energiaitalok veszélyeire hívják fel a figyelmet a Miami Egyetem kutatói, akik a Pediatrics című gyermekgyógyászati szaklapban tették közzé tanulmányukat. A kutatók kormányzati és érdekvédelmi szervezetek adatait elemezték, ahogy tanulmányozták a vonatkozó szakirodalmat, újságcikkeket, valamint esettanulmányokat.

"Halálos beteg a szerettem!" - A pszichológus válaszol

WEBBeteg

"Nemrég kiderült, hogy édesapám rákos és már csak hat hónapot jósolnak neki. Egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni az eseményeket és vele sem tudok kommunikálni. Sokat sírok egyedül, úgy érzem már semmi nem lesz a régi!" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Halálos betegek - jobb megbeszélni a távozást

MTI

Jótékony hatása van a halálos betegekre, ha megbeszélik orvosaikkal a végső időszak kezeléseit - állapították meg amerikai kutatók.