Halálos áldozat téma

Ötvenezer európai áldozat - Magyarország a szerencsésebbek között

WEBBeteg.hu

A hétfői adatok alapján Európában átlépte az ötvenezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak a száma. Bár hazánkban is nő az elhunytak száma, Magyarország a lassabban romló helyzetű országok között van.

Több mint 12 ezren vesztették életüket Európában a koronavírus miatt

WEBBeteg.hu

Eddig összesen 12 310 halálos áldozatot követelt az újkoronavírus-járvány Európában. Az áldozatok több mint fele olasz, de Spanyolországban és Franciaországban, továbbá népességszám-arányosan Hollandiában is sok az elhunyt.

Itt az idő, lépni kell a rák ellen - Minden negyedik ember rákban hal meg Magyarországon

Well PR

Napjainkban a rák a legtöbb halálos áldozatot szedő betegség, ami a világon az elmúlt évben több mint 8 millió ember életét oltotta ki. A rákos betegek száma folyamatosan növekszik, ezért itt az idő, hogy komolyan vegyük ezt a ma már népbetegségnek számító kórt és rendszeres egészségügyi szűrésekkel, illetve életmódváltással felvegyük vele a harcot.

Baleset az utakon: gyorshajtás, figyelmetlenség és fáradtság az okok között

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Ha az időjárás változik, akkor több baleset történik az utakon, ezért ilyenkor az autóvezetőknek még körültekintőbbnek kell lenniük. Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe, amely fontos jelzés az autósoknak, figyelve a baleset-megelőzésre.

Győri kosarasok balesete - Hogyan történik a trauma feldolgozása?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Több hétig tartó folyamat is lehet, amíg feldolgozzák a tragikus eseményt, és újra pályára lépnek a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapat múlt héten balesetet szenvedett tagjai. Kapuvár és Vitnyéd között ütközött össze egy személyautóval a csapatot a soproni mérkőzésre szállító autóbusz. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek.

H1N1 - Újabb halál és szövődmények miatt kezelt betegek

Független Hírügynökség

Eddig 72-en kerültek kórházba, és hárman - egy férfi, egy külföldi és egy kismama - haltak meg az újinfluenza szövődményei miatt a szegedi egyetem klinikáin - derül ki a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ pénteki közleményéből.

H1N1 - Az eddigi halálos áldozatok kórtörténete

MTI

Erősödik a vírus aktivitása, de ez nem jelenti azt, hogy klinikailag sokkal súlyosabb lenne a fertőzés - mondta Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgató főorvosa.

H1N1 - Újabb halálos áldozatok világszerte

Független Hírügynökség

A 62 milliós Franciaországban 750 ezerre emelkedett azoknak a száma, akik már beoltatták magukat az újinfluenza ellen - tájékoztatta a sajtót a miniszter.

Új vírus - Milyen a hazai járványmegelőzési stratégia?

MTI

Nem kell változtatni a járványmegelőzés stratégiáján, mert a vírus abban az ütemben terjed, ahogy a szakemberek számítottak rá és a felkészülés is tervszerűen halad - mondta Bujdosó László, a Pandémiás Bizottság elnöke az MTI-nek szerdán, azzal összefüggésben, hogy meghalt az első új típusú influenzás beteg Magyarországon.

Új influenzavírus - Meghalt egy beteg Magyarországon

MTI

Meghalt egy 41 éves férfi Magyarországon az új influenzavírus okozta megbetegedésben - tudta meg az MTI szerdán.