Gyomorrák téma

Leheletteszttel diagnosztizálható a gyomorrák

MTI

Egy gyors és egyszerű leheletteszttel kilencven százalékos biztonsággal megállapítható a gyomorrák - derül ki egy új tanulmányból.

Megkétszereződhet a rákos betegek száma

Rákgyógyítás

A rákbetegségben szenvedő emberek száma 2030-ra várhatóan több mint 75 százalékkal emelkedik, sőt a szegényebb országokban még ennél is nagyobb kiugrás várható az esetszámban – derült ki a WHO részeként működő Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) közelmúltban közzétett tanulmányából.

Gyomorrák - Veszélyben a fiatal felnőttek?

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Tudósok megdöbbenve tapasztalták, hogy a gyomorrák előfordulási aránya meglepő mértékben nőtt a fiatal felnőtt korosztály körében, míg minden más korosztálynál csökken ez az arány.

Mi áll a fiatal felnőttek gyomorrákos megbetegedése mögött?

Medipress

Az Egyesült Államokban a gyomorrák előfordulása szinte minden népcsoportban csökken, azonban egy új tanulmány rávilágított, hogy a betegség fiatal felnőttekben aggasztó módon növekvő tendenciát mutat.

"Kórházban kaphatott el húsevő baktériumot?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Gyomorrák műtét után a hozzátartozóm olyan kórterembe került, ahol egy húsevő baktériummal fertőzött személy feküdt. Ez orvosilag megengedhető? Összefüggésben lehet ez a tény a halálával?" - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A mediterrán étrend segít megelőzni a gyomorrákot

MTI

A statisztikai értékelés egyértelműen mutatta, hogy 33 százalékkal nagyobb esélye volt a gyomorrák kifejlődésére azoknak, akiknek étkezése a legnagyobb mértékben különbözött a mediterrán szokásoktól.

Hogyan csökkenthető a gyomorrák kockázata?

MTI

Különösen a nők körében csökkent a gyomorrákos esetek - állapították meg Nagy-Britanniában a legfrissebb egészségügyi statisztikák alapján. A kutatók a biztató tendenciát a lakosság egészségesebb életmódjával magyarázzák. Az eredményekről a brit rákkutatási központ (Cancer Research UK) számolt be.

Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák kockázatát

Független Hírügynökség

Az Aspirin csökkentheti a gyomorrák egyik fajtájának kockázatát - állapította meg egy amerikai tanulmány, amelyről pénteken adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál.

Gyomortükrőzés gyakorisága és Helicobacter pylori fertőzés fennállása

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Kedves Doktor Úr! ezt a választ kaptam Öntől az imént: "Dr. Plósz János válasza a gyomorrák témában 5 évente érdemes lehet gastroscopiát végeztetni, de most első (illetve második) körben a Helicobacter pylori fertőzés fennállását lenne ér

Gyomortükrözés gyakorisága

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Kedves Doktor Úr! 47 éves férfi vagyok, Heti többször sportolok (futok) aránylag egészségesen táplálkozom és csak alkalom szerűen iszom alkoholt, illetve nem dohányzom. Viszont csaladi halmozodas miatt (nagypapam és édesapámnak is volt gyomo