Gyógyszerár-támogatás téma

Vényköteles, mégsem olcsóbb? - Akkor miért kell hozzá recept?

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész

A vény és az ártámogatás fogalmait gyakran egymáshoz társítjuk, és úgy gondoljuk, azért kell a vény, hogy olcsóbb legyen a gyógyszer. Viszont sokszor találkozunk azzal a gyógyszertárban, hogy az általunk kiváltott gyógyszer hiába receptköteles, a teljes árát kell kifizetnünk. Akkor hogy is van ez?

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási támogatást

MTI

Huszonhat új gyógyszer kap társadalombiztosítási (TB) támogatást január 15-étől - közölte az emberi erőforrások minisztere.

Hogyan látják a jövőt a patikusok?

WEBBeteg

Erre a kérdésre kereste a választ a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége, amikor 2018. augusztus-október folyamán felmérést végzett megbízásukból a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. a gyógyszerészek körében.

29 új gyógyszerkészítmény befogadásáról döntöttek

MTI

Az adott betegség kezelésében leghatékonyabb innovatív gyógyszer, illetve ezek indikációjának tb-támogatásba történő befogadásáról döntött az egészségügyi kormányzat.

Lehet létjogosultsága az innovatív gyógyszerek versenyeztetésének

MTI

A Magyar Onkológusok Társaságának (MOT) elnöke szerint lehet jogosultsága a daganatellenes gyógyszerek versenyeztetési eljárásának, és ez támogatható akkor, ha azonos indikációjú esetben alkalmazott, nagyon hasonló hatásmechanizmusú, és azonos hatékonyságú termékekről van szó.

Késve kerülnek támogatotti körbe bizonyos onkológiai terápiás készítmények

MTI

A korábban ígért tizenöt helyett mindössze hat új onkológiai terápiás készítmény került gyógyszertámogatotti körbe - derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből.

Tovább nőhetnek a nélkülözhetetlen gyógyszerek adói

MTI

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE) szerint a hatékony betegellátáshoz nélkülözhetetlen innovatív készítmények után fizetendő extra adó további, 50 százalékos emelkedését jelenti a parlament által hétfőn elfogadott úgynevezett spanyol modell.

Spanyol modell: csökkenő gyógyszerár-támogatás

MTI

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által támogatott készítményeknek legalább negyedét, de akár a felét is érintheti az előkészítés alatt álló spanyol modell - mondta Sélleiné Márki Mária, az OEP főigazgatója csütörtökön Budapesten, egy háttérbeszélgetésen.

Transzplantált betegek tiltakoztak

MTI

Gyógyszereik támogatásának esetleges változásai ellen tiltakoztak szervátültetettek kedden Budapesten.

Április 1-jétől újabb gyógyszerek ára változik

MTI

Több mint ezer gyógyszerért kevesebbet, több százért viszont többet kell fizetni április 1-jétől.