• Görcsoldás téma

    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    Hasi görcsöt, diszkomfort érzést leggyakrabban gyomor- és bélrendszeri problémák, vese- és epekövesség, irritábilis bél szindróma, menstruációs panaszok okozhatnak. Lássunk néhány tényt, illetve tévhitet a hasi görcsökkel kapcsolatban!
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    Normál esetben a simaizom működését (vagyis az összehúzódásokat és elernyedéseket) nem érezzük, azonban bizonyos hatások miatt az izom tartósan összehúzódhat, és elernyedésre csak egy idő után képes. Ezt görcsös fájdalomként érzékeljük. De mit is tehetünk, ha simaizmaink görcsölnek?
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A kezelés attól függ, hogy a hasi görcsök hátterében milyen betegség áll. Amennyiben gyógyszeres kezelésre van szükség, azt is mindig a háttérben álló betegség határozza meg.
    Koszorú Kamilla, Marsi Zoltán
    A vízben bajba kerülni, pánikba esni nagyon veszélyes dolog, mert fenn áll a fulladás veszélye, illetve ilyenkor az ember elveszíti józan ítélőképességét, ami könnyen a vesztét okozhatja.
    WEBBeteg
    Gyomor- és bélrendszeri panaszok, vese- és epekövesség, irritábilis bél szindróma, menstruációs panaszok - az öt igazán gyakori ok, amelyek görcsöt, hasi diszkomfortot, illetve gyomortáji fájdalmakat okozhatnak.
    WEBBeteg
    A nőknél fellépő görcsös fájdalom hátterében leggyakrabban menstruációs panasz állhat, amely olykor a legrosszabb pillanatokban (vizsgán, munkahelyi megbeszélésen, moziban) jelentkezik. A megoldás akár a retiküljében is elfér: a Buscopan Forte segíthet enyhíteni a panaszokat. (x)