Fizioterápia téma

Részletesen a fizioterápiáról

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
2022-09-23 17:03

A fizioterápia az orvostudomány egyik kezelési ága. Használjuk a fizioterápiát, mint tágabb fogalmat, ami az összes, természetben is létező energiák orvosi célú felhasználását jelöli, valamint a szűkebb, pusztán fizikai energiákat használó fizikoterápia fogalmát.

Elektromos árammal történő fizioterápiás kezelések (elektroterápia)

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2022-06-14 11:52

Melyik módszer milyen panaszok, betegségek esetén hasznos, hogyan történnek az egyes kezelések, van-e ellenjavallata az egyes kezeléseknek? Hogyan lehet ezekhez hozzájutni, beutaló szükséges-e? Tb-finanszírozott rendelésen vagy magánrendelés keretében elérhetők?

Ultrahangkezelés a fizioterápiában

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2021-12-02 22:03

Milyen panaszok, betegségek esetén hasznos, hogyan történik a kezelés, van-e ellenjavallata? Hogyan vehető igénybe?

Spondylosis - Kezelés és megelőzés

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
2021-11-15 18:33

A spondylosis vagy gerincmeszesedés egy természetes folyamat, mely szinte a teljes népességet érinti, nem mindegy azonban, hogy a vele járó eltérések mikor alakulnak ki és milyen ütemben súlyosbodnak. Mit tehetünk a spondylosis kialakulásának késleltetése és a már kezdetét vett folyamat lassítása érdekében? Hogyan kezelhető a probléma konzervatív módszerekkel és mikor van szükség műtétre?

Fájdalomkezelés fizioterápiával

Debreceni Egyetem
2018-05-28 11:09

Kutatások bizonyítják, hogy a fejlett és közepesen fejlett országok leggyakoribb és legnagyobb költségű betegségcsoportja a mozgásszervi betegségek okozta fájdalom. Ezt egyrészt a betegek munkából való kiesése, másrészt a teljesítmény romlása okozza.

Gyógyúszás és gyógytestnevelés

Springmed - Dr. Bender Tamás
2013-03-03 13:06

A gyógyúszás a fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik, a társadalombiztosító a 18 év alattiak gyógyúszását támogatja. Az úszás nagyon sok esetben, önmagában is terápiás jellegű, hiszen nagyon pozitívan hat a mozgatórendszerre, a keringési, és légzőrendszerre, idegrendszerre.

Kari Bo és a Corewellness program

WEBBeteg
2010-01-15 22:06

Kari Bo az oszlói Norvég Sporttudományi Iskola professzora. Tornagyakorlatok fejlesztésével és fizioterápiával foglalkozik. (x)