Fizioterápia téma

Mágnesterápia - Mit érdemes tudnunk erről a fizioterápiás kezelésről?

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus

Milyen panaszok, betegségek esetén hasznos a mágnesterápia, hogyan történik a kezelés, van-e ellenjavallata? Hogyan veheti igénybe a beteg?

Ultrahangkezelés a fizioterápiában

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus

Milyen panaszok, betegségek esetén hasznos, hogyan történik a kezelés, van-e ellenjavallata? Hogyan vehető igénybe?

Spondylosis - Kezelés és megelőzés

WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus

A spondylosis vagy gerincmeszesedés egy természetes folyamat, mely szinte a teljes népességet érinti, nem mindegy azonban, hogy a vele járó eltérések mikor alakulnak ki és milyen ütemben súlyosbodnak. Mit tehetünk a spondylosis kialakulásának késleltetése és a már kezdetét vett folyamat lassítása érdekében? Hogyan kezelhető a probléma konzervatív módszerekkel és mikor van szükség műtétre?

Részletesen a fizioterápiáról

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus

A fizioterápia az orvostudomány egyik kezelési ága. Használjuk a fizioterápiát, mint tágabb fogalmat, ami az összes, természetben is létező energiák orvosi célú felhasználását jelöli, valamint a szűkebb, pusztán fizikai energiákat használó fizikoterápia fogalmát.

Fájdalomkezelés fizioterápiával

Debreceni Egyetem

Kutatások bizonyítják, hogy a fejlett és közepesen fejlett országok leggyakoribb és legnagyobb költségű betegségcsoportja a mozgásszervi betegségek okozta fájdalom. Ezt egyrészt a betegek munkából való kiesése, másrészt a teljesítmény romlása okozza.

Keczán Judit gyógytornász - Önéletrajz

WEBBeteg

Keczán Judit gyógytornász és fizioterapeuta szakértőnk bemutatkozása a WEBBeteg egészségportálon.

Gyógyúszás és gyógytestnevelés

Springmed - Dr. Bender Tamás

A gyógyúszás a fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik, a társadalombiztosító a 18 év alattiak gyógyúszását támogatja. Az úszás nagyon sok esetben, önmagában is terápiás jellegű, hiszen nagyon pozitívan hat a mozgatórendszerre, a keringési, és légzőrendszerre, idegrendszerre.

Kari Bo és a Corewellness program

WEBBeteg

Kari Bo az oszlói Norvég Sporttudományi Iskola professzora. Tornagyakorlatok fejlesztésével és fizioterápiával foglalkozik. (x)