Fizikai aktivitás téma

Már fiatalkorban tennünk kell a csontritkulás megelőzéséért!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-06-04 15:06
Csontritkulás
A csontritkulás megelőzéséért egész életünkben tennünk kell. A kiegyensúlyozott és teljes értékű táplálkozásnak, az egészséges életmódnak, valamint a rendszeres fizikai aktivitásnak már gyermekkortól kezdve nagy szerepe van a csontok egészségének megőrzésében.
Több mint egymillió európai és amerikai személy adatainak összesített elemzéséből az derül ki, hogy a nagyobb mértékű fizikai aktivitás számos rákos megbetegedés kialakulásának jelentősen alacsonyabb kockázatához kapcsolódik.

Új irányelv a fizikai aktivitásra cukorbetegségben

Magyar Életmód Orvostani Társaság - 2016-11-11 18:25
Az Amerikai Diabetes Társaság (American Diabetes Association - ADA) frissítette a cukorbetegek számára kiadott, rendszeres fizikai aktivitásról szóló átfogó iránymutatását, melyben általánosságban kevesebb napközbeni mozgásszegény időszakot javasol.

Elhízás, étrend-kiegészítők, energia-egyensúly

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2016-07-29 21:41
Ahhoz, hogy a fogyás után elért testtömeg hosszú ideig fennmaradjon, a legtöbb esetben az életmód megváltoztatására van szükség, ami sok kitartást, odafigyelést és akaraterőt igényel. Ennél sokkal könnyebb utat kínálnak a különféle - gyors fogyást ígérő - étrend-kiegészítők.

Felmérés az időskori fizikai aktivitás és az egészséges életmód fejlesztésére

Magyar Fitness és Egészségfejlesztési Szövetség - 2016-02-16 21:41
A Magyar Fitnesss és Egészségfejlesztési Szövetség (MFESZ) egy egyedülálló felmérésbe kezdett 2015-ben. A másfél évig tartó PAHA (Promoting Physical Activity and Health in Ageing) projekt fontos kiindulópontja lesz az Európa Tanács további időskori egészségfejlesztési programjának.

A csoportos edzés hatékonyabb a diabétesz ellen

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014-02-23 14:21
Cukorbetegek és/vagy elhízott betegek találhatnak hatékony ellenszert problémáikra a legújabb kutatások szerint. Hart Nikolett, az Oxygen Medical humánkineziológusa a fizikai aktivitás egészségvédő hatásairól, és a csoportos mozgás előnyeiről beszél.

A szellemi frissesség megőrzésének titka

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-08-07 07:35
A rumba, vagy a swing hallatán aligha az Alzheimer-kór jut először eszünkbe, a különböző társas táncok azonban bizonyítottan eredményes eszközök a szellemi hanyatlás és a memória-csökkenés kezelésében.