Festék téma

Miért fontos tartós tetoválás előtt allergiavizsgálatot végeztetni?

Budai Allergiaközpont

A tartós tetoválás készítése során a festékanyagot speciális tű segítségével a bőr alsóbb rétegeibe, a dermisbe juttatják. Néhány szín veszít ugyan intenzitásából az idő folyamán, de az így készült tetoválás maradandó, ezért sem mindegy, hogy milyen következményekkel jár a viselése.

Festékes anyajegy

Festékes anyajegy

A festékes anyajegy lehet sima felszínű, de többnyire kissé kiemelkedik és gyakori, hogy a festékes anyajegy területén piheszőrök nőnek, és ezek sokszor megerősödnek és számuk is megnő. Ez utóbbiak lehetnek nagy kiterjedésűek, vonalas elhelyezkedésűek vagy egész testrészekre is kiterjedhetnek, néha az arcot is beboríthatják.

Súlyos egészségkárosodást okoz az egyik tetováló festék

Független Hírügynökség

Súlyos egészségkárosodást okoz az Eternal ink nevű tetováló festék - ez derül ki az ÁNTSZ honlapján szereplő közleményből. A műanyag flakonban található festék pseudomonas baktériummal szennyezett, ezért felhasználása tilos.

mellműtét

Orvos valaszol - Dr. Tóth Judit

Üdvözlöm, 2014 novemberében csomókat vettek ki mindkét mellemből (negatív lett a szövettan) . A mellbimbó környékét zöld/kék-re festették jelzőfolyadékkal, mely az őrmirigyet mutatta meg. Az orvos azt mondta egy hónap múlva elmúlik. Most több mint

Festék allergia

Orvos valaszol - Dr. Csáki Csilla

Tisztelt Doktornő! A tanácsát szeretném kérni. Több dologra vagyok allergiás, 19 éves koromban vettem észre, hogy fáj a körmöm a körömlakk alatt, 38 éves koromig bírtam festeni a szemhéjamat, szempillámat, aztán már fájt a szemem tőle. 6 éve kész