Festék allergia

Tisztelt Doktornő! A tanácsát szeretném kérni. Több dologra vagyok allergiás, 19 éves koromban vettem észre, hogy fáj a körmöm a körömlakk alatt, 38 éves koromig bírtam festeni a szemhéjamat, szempillámat, aztán már fájt a szemem tőle. 6 éve készítettem egy tetoválást a bokámra, meg sem fordult a fejemben, hogy ez gondot okozhat, két hónapig volt mind a két lábszáram bedagadva és fájt.Sok vizsgálaton voltam, de nem derült ki, hogy mitől fáj, én jöttem rá 5 év múlva, hogy a tetkótól volt bajom.Kb 3 éve nem tudok arckrémet használni, mert a szemeim ki akarnak szakadni, helyette shea vajat, kókuszvajat, kakaóvajat használtam, ebből már csak a kakaóvajat bírom, a többitől fáj a szemem.Tavaly ősszel jöttem rá, hogy a hajfestéket sem használhatom többé.Hajfestés után 4 hétig nagyon fájtak a szemeim, hullott a hajam és rájöttem, hogy régóta vannak hőhullámra hasonlító panaszaim, fura feszültség a fejemben testemben, amit a változókorra fogtam. A festés előtt csináltam allergiapróbát a karomon és nem fájt nem pirosodott ki, úgyhogy fel mertem kenni a hajamra. Úgy gondolom, nem csak a vegyi festékeket, termékeket nem bírom, hanem már néhány természetes anyagot sem pl.: kókuszvaj.Tojásal, tejjel, liszttel nincs baj a dióból sokat nem ehetek, zsibbad a szám széle tőle. Most mivel kicsit őszülök kerestem szintén természetes festéket: hennát és indigót. Használat előtt több próbát is csináltam külön-külön felkentem az alkaromra, letakartam, 48 órát hagyom rajta.1 óra után mind a két alkarom, kezem enyhén fáj. Amikor lemostam a karomról elmúlt a fájdalom, az indigó nyoma piros, a hennáé normál kinézetű.Egyenlőre nem merem a hajamon használni, (az indigót egyáltalán nem) .Ha csak annyi kárt tenne bennem, hogy amíg fel van kenve enyhén fáj a fejem, nem érdekelne, de félek, hogy utána is még szívódik be a szervezetembe.Állítólag 100%-os tisztaságú, megbízható helyről rendeltem. Szeretném a véleményét kérdezni, mennyire vegyem komolyan a hennára mutatott reakciót? Válaszát előre köszönöm.

Dr. Csáki Csilla válasza festék témában

Kedves Kérdező!

Ami bepirosodott 48 óra takarás után, azt semmiképpen ne használja. Amennyiben a henna nyoma nem hagyott semmilyen piros foltot, csak akkor használja. Ha bármilyen kis reakciót tapasztalt (viszketés, pirosodás, duzzanat) , akkor azt sem javasolnám.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2014. március 14., 12:50; Megválaszolva: 2014. március 20., 07:32
Kérdések és válaszok: Allergia
Kiütés,kell félnem ?
Üdvözlöm.Irtam önnek nem rég,csalánkiütésekkel szenvedek,meglett a multiplexallergia vizsgálat eredményem elmemtem magánbőrgyogyászhoz aki azt...
Kiütés,kell félnem ?
Üdvözlöm.2 hete naponta 2 naponta kiütések jőnnek az arcomra nyakamra vagy számfőlé szunyogcsipés szerü közepe feher és vörös,elmentem total IgE...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt Dr. Keszthelyi Zsuzsanna! Tavasszal tej- és glutén intoleranciám alakult ki antbiotikum után. Pár hét múlva kemoterápiát kellett...
Normális-e a fogyásom
Tisztelt Doktornő! Augusztus végén derült ki, hogy tej-tojás intoleranciám/allergiám van. Dietetikus javaslatára teljesen mellőzöm a tej és...
Fém allergia kimutatása
Tisztelt Doktornő. Azt tapasztalom, hogy ha a szemüvegeim szára megkopik, kiütések jelennek meg az érintkezési felületeken. Úgy, mint fül...