Falus Ferenc téma

Falus Ferenc: "Még négymillióan kaphatják el a H1N1 vírust"

Független Hírügynökség

Falus Ferenc országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, ha az oltottakat és a fertőzésen már átasett körülbelül félmillió embert összeadják, az azt jelenti, hogy potenciálisan még 4 millió ember kaphatja el a H1N1 vírust.

H1N1 - "Az orvoshoz fordulók 80 százaléka 35 évesnél fiatalabb"

MTI

Jelenleg négy géppel lélegeztetett kismama fekszik intenzív osztályokon. A legfrissebb adatok szerint a múlt héten mintegy 46 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ez az azt megelőző héthez képest 6,7 százalékos növekedést jelent.

H1N1 és a kismamák - Falus Ferenc ajánlása a nőgyógyászoknak

antsz.hu

Falus Ferenc országos tiszti főorvos levelet intézett az ország összes szülész-nőgyógyász orvosához a
kismamák minél tökéletesebb H1N1 elleni védelme érdekében.

"Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

"Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

H1N1 - Ellentmondásos tájékoztatás?

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Minél többet tud a lakosság a H1N1 járványról, annál bizonytalanabb a védekezést illetően – állítják a WEBBeteg által megkérdezett háziorvosok. A doktorok a legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szezonális influenza januári-februári tetőzésekor nem lesz oltóanyag, mert a "túl jól" sikerült kampány miatt elfogyott.

Minden kórházat ellenőriz az ÁNTSZ

Független Hírügynökség

Átfogó, minden hazai kórházra kiterjedő ellenőrzés-sorozatot kezdett az ÁNTSZ - írja a Magyar Nemzet. A kisebb, területi kórházakat már végigjárták az ellenőrök, most a kiemelt intézmények következnek.

ÁNTSZ: lényegesen javult a kórházi étkeztetés

FH

Az utóbbi három hónapban lényegesen javult a kórházakban a betegétkeztetés - ezt állapította meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) februári ellenőrzése.