• Falus Ferenc téma

    MTI
    Felmentéssel megszüntette Falus Ferenc országos tiszti főorvos határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyát július 7-ei hatállyal Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; az új országos tiszti főorvos Paller Judit lesz - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
    Független Hírügynökség
    Falus Ferenc országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, ha az oltottakat és a fertőzésen már átasett körülbelül félmillió embert összeadják, az azt jelenti, hogy potenciálisan még 4 millió ember kaphatja el a H1N1 vírust.
    MTI
    Jelenleg négy géppel lélegeztetett kismama fekszik intenzív osztályokon. A legfrissebb adatok szerint a múlt héten mintegy 46 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ez az azt megelőző héthez képest 6,7 százalékos növekedést jelent.
    antsz.hu
    Falus Ferenc országos tiszti főorvos levelet intézett az ország összes szülész-nőgyógyász orvosához a kismamák minél tökéletesebb H1N1 elleni védelme érdekében.
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    "Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Minél többet tud a lakosság a H1N1 járványról, annál bizonytalanabb a védekezést illetően – állítják a WEBBeteg által megkérdezett háziorvosok. A doktorok a legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szezonális influenza januári-februári tetőzésekor nem lesz oltóanyag, mert a "túl jól" sikerült kampány miatt elfogyott.
    Független Hírügynökség
    Átfogó, minden hazai kórházra kiterjedő ellenőrzés-sorozatot kezdett az ÁNTSZ - írja a Magyar Nemzet. A kisebb, területi kórházakat már végigjárták az ellenőrök, most a kiemelt intézmények következnek.
    FH
    Az utóbbi három hónapban lényegesen javult a kórházakban a betegétkeztetés - ezt állapította meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) februári ellenőrzése.