Falus Ferenc téma

Falus Ferenc: "Még négymillióan kaphatják el a H1N1 vírust"

Független Hírügynökség - 2009-12-22 20:05
Falus Ferenc országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet arra, ha az oltottakat és a fertőzésen már átasett körülbelül félmillió embert összeadják, az azt jelenti, hogy potenciálisan még 4 millió ember kaphatja el a H1N1 vírust.
Jelenleg négy géppel lélegeztetett kismama fekszik intenzív osztályokon. A legfrissebb adatok szerint a múlt héten mintegy 46 ezren fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, ez az azt megelőző héthez képest 6,7 százalékos növekedést jelent.

"Szakadt a cérna" az országos tiszti főorvosnál - Interjú Falus Ferenccel

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró - 2009-12-02 08:55
"Tűrhetetlen, hogy egy gyógyítható, megelőzhető betegséget nem előzünk meg!" – fogalmazott igencsak emelt hangon az országos tiszti főorvos, miután bejelentette, hogy H1N1 vírus miatt halt meg az egyik kórházban ápolt várandós fiatal nő. Falus Ferenc a WEBBetegnek nyilatkozva azt mondta: nem kizárt, hogy ha elhúzódik a járvány, a lakosságot újra kell oltani.

H1N1 - Ellentmondásos tájékoztatás?

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró - 2009-11-18 14:35
Minél többet tud a lakosság a H1N1 járványról, annál bizonytalanabb a védekezést illetően – állítják a WEBBeteg által megkérdezett háziorvosok. A doktorok a legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a szezonális influenza januári-februári tetőzésekor nem lesz oltóanyag, mert a "túl jól" sikerült kampány miatt elfogyott.

ÁNTSZ: lényegesen javult a kórházi étkeztetés

Független Hírügynökség - 2008-03-05 19:01
Az utóbbi három hónapban lényegesen javult a kórházakban a betegétkeztetés - ezt állapította meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) februári ellenőrzése.