Téma: Escherichia coli

Az Escherichia coli baktérium (E. coli)

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020.09.30. 07:05
Az E. coli baktérium a normál bélflóra tagja, fontos szerepe van a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában. Átmenetileg az E. coli törzsek megtalálhatóak a bőrön, a garat nyálkahártyájában, a külső női...
A húgyúti fertőzések zömét a csirkékben lévő E. coli baktérium okozhatja, nem az érintett személy saját baktériumai - állapították meg kanadai kutatók.

Az e. coli bélbaktérium új variánsa

Medipress - 2011.06.30. 14:47
Az Escherichia coli nevű bélbaktérium új variánsa olyan kulcsfontosságú változásokat mutat, ami megnehezíti az ellene való harcot.

Az EHEC-fertőzés orvosi szemszögből

WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus - 2011.06.08. 17:12
Az Escherichia coli (E. coli) általában veszélytelen törzsei, a természetes emberi bélflóra részét képezik. Ezek a baktériumok röviddel a születés után telepszenek meg az újszülött béltraktusában. Ezt követően...

EHEC fertőzés: Nem a spanyol uborka okozza

WEBBeteg összeállítás - 2011.05.31. 17:12
Mégsem a spanyol uborka a vétkes a Németországban terjedő, és immár 15 halálos áldozatot követelő hasmenésjárványért - közölték kedden a hamburgi egészségügyi hatóságok.
A baktériumok az eddig ismert fertőzési mód mellett, más stratégiát is követhetnek: nem fertőznek egyből, hanem a sejt külsején megkapaszkodva kivárják a támadásra legalkalmasabb pillanatot.
Az Egyesült Államok élelmiszer-áruházaiban sokféle zöldség, gyümölcs található "előmosott", sőt "háromszor mosott" feliratú csomagolásban, de gondos vizsgálattal még az ilyen termékekben is kimutatható sokféle...

A vörös húsok bélfertőzésre hajlamosítanak

Független Hírügynökség - 2008.10.30. 15:55
Aki állandóan sok vörös húst fogyaszt, az könnyebben fertőződhet meg az E.coli baktériumnak azzal a fajtájával, amely súlyos vérzéseket is okozhat, állapították meg amerikai és ausztrál tudósok.