Escherichia Coli terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 38.hétben lévő kismama vagyok. A 36. héten vettek kenetet, aminek az eredménye Escherichia Coli magas csíraszámmal, és Candida albicans-ot. Egyébként már jó ideje hasmenésem van, a vizeletemben nem találtak semmit. A méhszáj értékem 3110-2110. Az orvosom Augmentint javasolt hogy szedjek, viszont allergiás vagyok erre a gyógyszerre. Azt mondta, hogy nem tud más antibiotikumot ajánlani, amit szedhetnék erre a problémára terhesség alatt. Azt mondta hogy inkább akkor hagyjuk, ne szedjek rá semmit sem. Nem probléma.... Az lenne a kérdésem, hogy mennyire veszélyes ez a baktérium a kisbabámra nézve? A szülés folyamán, a szülőcsatornán áthaladva elkaphatja a baba? Milyen veszélyei vannak őrá nézve? Ha nem lehet kezelni nálam és így hagyjuk, akkor milyen veszélyei lehetnek ránk nézve? Várom mielőbbi válaszait. köszönettel: egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza szülés előtti hüvelyfolyas témában

Tisztelt Kérdező!

A szülőcsatornából kitenyészett Coli baktérium viszonylag gyakran fordul elő kismamáknál.

Mivel a székletben természetesen előforduló baktériumról van szó, ezért nagyfokú rezisztencia fordul elő.

A szülésig már nagyon kevés idő van hátra, ezért azt javaslom, hogy hüvelyi szülés esetén hívja fel erre a tényre a szülőorvosa figyelmét és Ő meg fogja tenni a szülés alatti fokozott higiéniai előkészületeket.

Maga a baktérium az újszülöttre, mivel anyai eredetű, nem mondható veszélyesnek.

Üdvözlettel:

Dr, Törő

Kérdés: 2015. június 02., 22:06; Megválaszolva: 2015. június 03., 09:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta