Emlékezet téma

Az agy alvás közben is szelektál

Medipress - 2011-02-08 16:28
A Journal of Neuroscience című folyóiratban nemrég megjelent tanulmány szerint, agyunk alvás közben feldolgozza a minket ért információkat, és azokat, amelyeket a jövőre nézve hasznosnak tart, elraktározza. A kutatók arra is fényt derítettek, miként dönti el az agy, hogy mi fontos és mi nem.
Korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy a félelmet keltő emlékek gyógyszerekkel elnyomhatók, ezek hatása azonban nem tart sokáig. Phelps kutatásaiban patkánykísérletek eredményeit használta fel, amelyekből kiderült, hogy az emlék felidézésekor van egy rövid időszakasz, amikor újraszabható a történet.

Az altatógáz elnyomja a fájdalmas emlékeket

Független Hírügynökség - 2008-04-14 11:30
Amerikai kutatók felfedezték, hogy a műtéteknél használt sevoflurane altatógáz kis dózisban megakadályozza a kellemetlen emlékek kialakulását.

Nagyon félek, mi lehet ez?

Orvos valaszol - Dr. Boha Katalin - 2014-08-24 19:41
Tisztelt Doktor! Amit tudni kell rólam elsősorban. 22 éves vagyok és kis korom óta rettegek minden féle betegsétől. Mostanába (körülbelül 2-3 hete) arra lettem figyelmes, hogy nagyon sokat kell gondolkoznom hogy mit csináltam 1-2 napja akár rége

miert csak foltokban emlekszem a gyerekkoromra?

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea - 2013-12-10 10:36
Jo napot! Egy olyan kerdessel fordulnek onhoz, hogy miert nem emlekszem gyerekkorombol szinte semmire? Kb 8eves koromtol vannak konkretabb emlekek, az elottrol csak bevillan nehany dolog. 7Evesen elutott az auto, komoly muteten estem at, kivettek a