Elesés téma

Az elesés az Alzheimer-kór korai tünete lehet

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2022-04-23 07:33

Ha az idős emberek gyakran elesnek vagy egyensúlyi problémáik vannak, az az Alzheimer-kór korai jele lehet. A St. Louisi Washington Orvosi Egyetem tudósai az Alzheimer Egyesület nemzetközi gyűlésén Párizsban tették közzé felfedezésüket.

Előzze meg a combnyaktörést!

WEBBeteg
2021-02-26 05:03
Combnyaktörés

Napjainkban a csontritkulás népbetegséggé válása miatt csípőtáji (combnyak) törések egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg időskorban, legtöbbször egyszerű elesés következtében.

Segítsünk! - Az időskori elesés megelőzése

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
2021-02-12 14:35

Az időskor számos rizikóállapotot hordoz magában. Mivel a biológiai öregedés nem előzhető meg, legfeljebb lassítható vagy leplezhető, az öregedéssel járó új veszélyforrások megjelenését mind az időseknek, mind családtagjaiknak el kell fogadniuk, és minden tőlük telhetőt meg kell tenni a balesetek megelőzése érdekében.

Az elcsúszás komoly sérüléseket okozhat, előzze meg!

Good Option PR
2015-01-06 13:11

Munkahelyi körülmények között, a balesetet elszenvedők az esetek 33 százalékában húzódásos, vagy ficammal járó sérülést szereznek, míg az esetek 21,8 százalékában már valamely csontjuk is eltörik, ami mindenképp kiesést jelent a számukra munkából. Ez egyaránt rossz a munkavállalónak és a munkáltatónak is.

Legyen körültekintő a csúszós utakon!

www.emineo.hu
2014-01-30 14:37

Jeges, havas járdák és utak, rossz látási viszonyok. Télen még inkább oda kell figyelni, hova lépünk, amikor kimegyünk az utcára. Az időjárási viszontagságok miatt sajnos nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, a tapasztalatok pedig azt mutatják, ilyenkor megnő a végtagokkal kapcsolatos sérülések száma.

Ha egy idős ember elesik...

Medipress
2010-11-06 14:36

Ugyan az egyszerű, például járdán történő esés viszonylag ártalmatlannak tűnik (szemben a magasabbról történő zuhanással), főként idős egyéneknél gyakorta alakulnak ki súlyos sérülésék, és a kimenetel akár fatális lehet.

Koponya lelet

Orvos valaszol - Dr. Fehér Gergely
2021-02-03 21:49

Tisztelt Dr Úr! A hétvégén baleset ért, a kád szélén álltam, megcsúszott a lábam és beestem hanyadt a kádba. A főleg a csípőm sérült, de fejemen is keletkezett nagy dudor, emiatt kopnya ct vizsgálat is volt! A baleset negatív eredménnyel végződött, a

véres széklet

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél
2013-01-28 08:24

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy nem tudom hogy lehet é az oka annak vagy sem tegnap este még nem volt semmi de most reggel elcsúsztam a jégen fenékre estem meg tenyérre, de egyből feltudtam állni és tovább tudtam menni p