Elesés téma

Az elesés az Alzheimer-kór korai tünete lehet

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Ha az idős emberek gyakran elesnek vagy egyensúlyi problémáik vannak, az az Alzheimer-kór korai jele lehet. A St. Louisi Washington Orvosi Egyetem tudósai az Alzheimer Egyesület nemzetközi gyűlésén Párizsban tették közzé felfedezésüket.

A térddel vagy csípővel operált betegek sokkal kevesebbet esnek el, mint előtte

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító, Lektorálta Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Egy új tanulmány szerint azok, akiket teljes ízületi protézis műtéttel vagy teljes ízületi arthroplasztikával (TJA) kezeltek, sokkal kevésbé esnek el, mint azok, akiknek nem volt ilyen műtétjük.

Előzze meg a combnyaktörést!

WEBBeteg

Combnyaktörés

Napjainkban a csontritkulás népbetegséggé válása miatt csípőtáji (combnyak) törések egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg időskorban, legtöbbször egyszerű elesés következtében.

Segítsünk! - Az időskori elesés megelőzése

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Az időskor számos rizikóállapotot hordoz magában. Mivel a biológiai öregedés nem előzhető meg, legfeljebb lassítható vagy leplezhető, az öregedéssel járó új veszélyforrások megjelenését mind az időseknek, mind családtagjaiknak el kell fogadniuk, és minden tőlük telhetőt meg kell tenni a balesetek megelőzése érdekében.

Klub és akadémia a csontritkulásos betegek számára, már Debrecenben is

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Az oszteoporózisban szenvedők és veszélyeztetettek számára kíván tájékoztatást, eligazodást, támogatást nyújtani az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesületének (OBME) április 21-én alakuló új szekciója is.

Az elcsúszás komoly sérüléseket okozhat, előzze meg!

Good Option PR

Munkahelyi körülmények között, a balesetet elszenvedők az esetek 33 százalékában húzódásos, vagy ficammal járó sérülést szereznek, míg az esetek 21,8 százalékában már valamely csontjuk is eltörik, ami mindenképp kiesést jelent a számukra munkából. Ez egyaránt rossz a munkavállalónak és a munkáltatónak is.

Legyen körültekintő a csúszós utakon!

www.emineo.hu

Jeges, havas járdák és utak, rossz látási viszonyok. Télen még inkább oda kell figyelni, hova lépünk, amikor kimegyünk az utcára. Az időjárási viszontagságok miatt sajnos nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, a tapasztalatok pedig azt mutatják, ilyenkor megnő a végtagokkal kapcsolatos sérülések száma.

Ha egy idős ember elesik...

Medipress

Ugyan az egyszerű, például járdán történő esés viszonylag ártalmatlannak tűnik (szemben a magasabbról történő zuhanással), főként idős egyéneknél gyakorta alakulnak ki súlyos sérülésék, és a kimenetel akár fatális lehet.

Koponya lelet

Orvos valaszol - Dr. Fehér Gergely

Tisztelt Dr Úr! A hétvégén baleset ért, a kád szélén álltam, megcsúszott a lábam és beestem hanyadt a kádba. A főleg a csípőm sérült, de fejemen is keletkezett nagy dudor, emiatt kopnya ct vizsgálat is volt! A baleset negatív eredménnyel végződött, a

véres széklet

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy nem tudom hogy lehet é az oka annak vagy sem tegnap este még nem volt semmi de most reggel elcsúsztam a jégen fenékre estem meg tenyérre, de egyből feltudtam állni és tovább tudtam menni p