véres széklet

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy nem tudom hogy lehet é az oka annak vagy sem tegnap este még nem volt semmi de most reggel elcsúsztam a jégen fenékre estem meg tenyérre, de egyből feltudtam állni és tovább tudtam menni pici fájdalommal de ahogy haza értem elkellett mennem nagyvécére és véres volt a székletem. A székletürítés átlagos fájdalommal járt amennyire szokott de nem volt vészes. És azt szeretném megtudni hogy okozhatta e az ütés vagy valami háttérbe húzódó betegségnek az oka. Szélgörcseim voltak az este de teljesen normálisnak mondhatóak.

Dr. Bogdán Aurél válasza elesés témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ilyen típusú sérüléseknél nem jellemző a véres széklet, csak akkor szokott előfordulni, ha aranyeres csomó, vagy valamilyen vérbő elváltozás van a végbélben, vagy a végbélnyílás közelében és az megsérül. Az eleséstől lehet a véres széklet teljesen független is, amit rengeteg betegség okozhat. Pontos diagnózisért keressen fel egy sebészeti, vagy baleseti ambulanciát.

Kérdés: 2013. január 28., 08:24; Megválaszolva: 2013. január 29., 21:48
Kérdések és válaszok: Elsősegély, sérülések
Állatharapás
Tisztelt Dr. Szabó Zsuzsanna! Munkám során járunk ki terepre. Egyik alkalommal, most április 5.-én, egy illegális területfeltöltésnél jártunk...
Elváltozás a combon mitől?
Tisztelt Doktor! Egyik napról a másikra arra lettem figyelmes, hogy eldeformálódott a bal combom. Egy mélyedés van benne, mintha lyuk lenne, vagy egy...
Csípőtörés
lábsérülés
Lább forrázás