• Szédülés, elesés okai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó!

        A követekező problémával fordulok Önökhöz.

        Édesanyám 20 éve esett át agyi vérrög következében egy agyműtéten, amiből sikeresen felgyógyult. Azóta persze vannak tünetei, memóriazavar, beszéd nehézségek, de alapvetően nagyon sokáig teljes életet élt. Pár hónapja azonban elkezdődtek az elesései, csak úgy, semmi előzmény nélkül elesik. Más gonjai is vannak, de ez az ami nagyon félelmetes, nem tudni mikor fog megtörténni.

        Az orvosa azt mondja, nem fog javulni, és fel kell készülni, hogy romlani fog az állapota.És leki problémái is vannak, azért mert egyedül van, magányos, és ez csak súlyosbítja a helyzetet.

        Én Budapesten élek, ő Mislocon, csak ketten vagyunk egymásnak. Sajnos nem tudunk összeköltözni, de nem is gondoljuk, hogy ez lenne a megodás, ugyanis akkor se tudnék napi 24 órát mellette lenni. A magányán tudnék csak segíteni, amin nagyon szeretnék, de sajnos nem tudom megoldani.

        Otthonra is gondoltunk, ahol lakhat, de szerintem az korai, ugyanis még csak 60 éves, és egyébként teljesen jól van, és képes normális életet élni. Nem szeretném, hogy lelkileg megtörje, hogy nagyon beteg, idős emberekkel van együtt, de jó lenne, ha lenne társasága.

        Azt szeretném kérdezni, tudnak e abban segíteni, hogy van e olyan intézmény, lehetősség, aki tudna neki segíteni. Napközire gondolok, vagy olyan helyre, ahova el tudna menni napközben, orvosi ellátás is van, ha kell, emberek között van.

        Gondoltam ápolónőre is aki eljárna hozzá, de ismétlem, azon az egy pillanaton kívül, kb 2hetente-havonta, amikor elesik, nincsen gond. El tudja magát látni.

        Egyáltalán nem vagyok tisztában, milyen lehetősségek vannak.

        Kérem segítsenek, ha tudnak.

        Köszönettel: B. Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a elesés témában

        Kedves Eszter!
         
        Véleményem szerint először ki kellene vizsgálni, mitől vannak az Édesanyjának az elesései, mert ha az ok megvan, lehet, hogy gyógyszeresen javítható is. Ideggyógyászati, kardiológiai vizsgálatra lenne ismételten szükség. Bennem felmerül az elesések hátterében a korábbi agyi történés talaján kialakult epilepszia lehetősége, de felmerül belgyógyászati betegség is pl. szívritmuszavar, vérnyomásesés, vércukorszint ingadozás, szívbillentyű probléma. Első körben én ezek lehetőségét zárnám ki.
        Nem tudom Miskolcon milyenek a viszonyok, de manapság már számos helyen működik idősek napköziotthona, ahol ha egészségügyi felügyelet nem is biztos, hogy van, de szociális gondozó igen. Próbáljon az Önkormányzatnál utána érdeklődni a helyi lehetőségeknek.
         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 15:14:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: