Denevér téma

Tizenöt afrikai országban ütheti fel a fejét az Ebola-vírus

MTI

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint Nyugat- és Közép-Afrika 15 államában ütheti fel a fejét az Ebola-vírus, további 70 millió embert veszélyeztet a fertőzés.

Állati vírusok - Hogyan mutálódnak és fertőznek a vírusok?

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit

A közelmúltban történt események ismét rávilágították a figyelmet arra, hogy az állatokban rejtőzködő vírusok időről időre embereket fertőznek s okozhatnak járványokat, melyek a modern technika vívmányainak segítségével akár világméretű fertőzéseket válthatnak ki.

Ritka vírus ölte meg az állatorvost

MTI

A lovakat megbetegítő ritka kórokozó, a Hendra-vírus okozta egy ausztrál állatorvos halálát; ez a negyedik ismert humán haláleset a vírus 1994-es felfedezése óta.

Új halálos vírust fedeztek fel

Független Hírügynökség

A halálos ebola-vírus új törzsét fedezeték fel amerikai kutatók. Ez okozta Ugandában a tavalyi járványt, amelyben 37 ember vesztette életét. Az új, Bundibugyói vírus halálozási aránya 36 százalék.

Lakótelepi denevérek

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás

Üdvözletem kedves Doktor Úr/Doktornő. Panelházban élek a negyedik emeleten, és az ablakainkon redőny (felső tokozású) van szerelve, mely tokozásban esetleg denevérek fészkelhetnek (nem vagyok benne biztos) , mindenesetre nyáron sokszor látni őket r