D-vitamin-pótlás téma

D-vitamin: pótolja könnyen, egyszerűen

Támogatott tartalom

A D-vitamint, amely nagyon fontos az erős immunrendszerhez, szervezetünk saját maga képes előállítani napfény hatására. A napsütés szezonalitásának következtében hazánkban a felnőttek D-vitamin-szintje tél végére és tavasz elejére süllyed a legalacsonyabb szintre. Ilyenkor a legfontosabb a D-vitamin pótlása, így tavasszal sem kell szembe néznünk a létfontosságú vitamin hiányával! (x)

Hogyan pótolható a D-vitamin?

WEBBeteg összeállítás - Szakértők: Irinyi-Barta Tünde, Dr. Ujj Zsófia Ágnes

A D-vitamin (D-hormon) zsírban oldódó vitamin, melynek legfőbb előnye, hogy lassan ürül ki a szervezetből, vagyis a pótlásáról nem szükséges napi rendszerességgel gondoskodni, így akár a heti vagy havi bevitel is elegendő lehet.

D-vitamin-hiánnyal összefüggő betegségek és állapotok

WEBBeteg összeállítás - Szakértőnk: Dr. Lesznyák Judit

A D-vitamin leginkább a csontanyagcserében betöltött szerepéről ismert. A napjainkban is folyó tudományos kutatások azonban számos olyan jelentős hatására derítenek fényt, amelyekre korábban nem is gondoltunk volna.

A D-vitamin-pótlás fontossága!

Több mint TestŐr

A D-vitamin a szervezetünk egészséges működtetésében játszik segítő szerepet. Fontos, hogy napfény vagy tabletta formájában pótoljuk a hiányzó mennyiséget.

A magyarok kétharmadának kritikusan alacsony a D-vitamin-szintje

Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság

Bár kora tavasszal a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság felmérése alapján (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra.

Új lehetőség a nagy dózisú D-vitamin-pótlás

WEBBeteg

A D-vitamin hiány az egész világon tapasztalható, ennek legfőbb oka az, hogy a D-vitamin pótlását nem tudjuk megoldani kizárólag étkezéssel, és nem tartózkodunk eleget a szabad levegőn, a napfényen. A modern életforma következményeként a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást választjuk: a D-vitamint vitamin készítmény, tabletta formában pótoljuk. Milyen lehetőségeink vannak?

D-vitamin-hiányos a magyar lakosság 95 százaléka tél végére

MTI

A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatása szerint - közölte a Magyar Prevenciós Orvosi Egyesület vasárnap az MTI-vel.