Cluster fejfájás téma

A fejfájások típusai - A legtöbb kezelhető

WEBBeteg/Magyar Fejfájás Társaság

Fejfájás

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.

A cluster fejfájás és tünetei

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus

A cluster fejfájás a fejfájások egyik legfájdalmasabb és legjellegzetesebb formája. A betegségre tipikusan a ciklikusan, úgynevezett clusterekben jelentkező fájdalom jellemző. Előfordulása gyakoribb férfiaknál, főleg 20-40 éves kor között.

Ahány fej, annyi fejfájás - A fejfájás típusai

Oxygen Medical - Dr. Nagy Ildikó, neurológus

A krónikus fejfájástól szenvedők gyakran esnek a fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést kínáló csapdájába, mely több szempontból is veszélyes lehet.

Migrén: nőknél háromszor gyakoribb

Debreceni Egyetem

Szinte mindenki ismeri a fejfájás kellemetlen tüneteit. Minden ötödik magyar nő szenved rendszeresen migréntől, még többen érzékenyek a frontokra.

Milyen vizsgalat?

Orvos valaszol - Dr. Fehér Gergely

Tisztelt Doktor Ur! Jersey szigeten elek.9 honapja szenvedek nyaki fajdalomtol ami migrent is general, illetve cluster fejfajas szimtomakat (eldugult orr, voros szem az egyuk oldalon) .A nyaki fajdalom folyamatosan szorito a tarkonal es idonkent mozg

Cluster fejfájás: szörnyű fájdalmat okoz

Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea

25 eves ferfi vok.2011ben ket honapig tarto mindennap erosen szuro hanyassal jaro fejfajasom volt.a fenyt nem birtam egyaltalan.Cluster szeru fejfajast allapitottak meg.Kaptam lidocain spret es sumatriptan 100mgot de sajnos nem segitett.2011.nov.6-a

Cluster-fejfájás és oxigén

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Kedves Szakértők! Egy kedves férfi ismerősöm Cluster-fejfájásban szenved. Minden évben előjön neki, az idei ciklus már több mint 3 hete tart. Hetente legalább 5x fáj a feje, nem tud aludni, már teljesen kimerült. Tünetei tipikusak, a fájdalom előj

Cluster műtét

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Hogyan műtik a clustert?

Mit műtenek?

Hányszori beavatkozás szükséges?

Milyen a műtéti garancia?

Üdvözlettel, Dénes.

Cluster fejfájás és műtéti beavatkozás

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Köszönjük válaszát. A Melatonin tablettát mennyi ideig lehet szedni hosszabb távon? Mikor fejti ki hatását? Erre milyen műtéti beavatkozás van jelenleg ami ezt a fájdalmat megszünteti? .

Hogyan kezelhető a Cluster fejfájás?

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Hogyan szüntessem meg a panaszokat? Milyen gyógyszeres kezelést javasol?