Burnout szindróma téma

Megváltozott az értékrendje? Vigyázzon, hamarosan kiég!

DRportal

Az emberekkel foglalkozó szakmák többsége magában hordozza a kiégés veszélyét. Mit gondol, Ön veszélyeztetett? És vajon a kiégés melyik fázisában tart? Ismerje meg a kiégés szakaszait, és tudja meg, hogy mit tehet a különböző szakaszokban a kiégés ellen!

Amikor túl sok a stressz

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Ön is egy aktív ember? Akkor bizonyára tudja, mekkora örömet jelent a családdal és barátokkal töltött idő, egy új munkahelyi feladat vagy a bevásárlás. Néha mégis úgy érzi, hogy a fejére nőnek a teendők? Ismerje meg a határait, hogy a stressz ne keseríthesse meg a mindennapokat!

A kiégés szindróma

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A kiégés (burnout) szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok stb.).

A kiégés első jelei

Ötvenenentul.hu

A kiégés mindenkit érinthet teljesen függetlenül attól, hogy mit dolgozik, sőt sokszor attól is, hogy dolgozik-e egyáltalán.

Vállalati stratégia a kiégés szindróma megelőzésére

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

A stressz okozta kimerültség és az elkeseredettség a tipikus munkahelyi balesetek gyakori oka. A cégek, a munkaadók sokat tehetnek a kiégés (burnout) elkerülése érdekében.

Hogyan kerüljük el a burn out szindrómát?

Positive Communications Kft

Közel 10 százalékkal volt magasabb idén a szeptemberi vendégéjszakák száma a főszezonnak hitt augusztusihoz képest.

9 milliónyian szenvednek tőle Németországban

MTI

Népbetegséggé vált Németországban a burnout szindróma egy szerdán nyilvánosságra hozott jelentés szerint.