Bipoláris zavar téma

A párom mániás depresszióban szenved! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"z élettársam mániás depresszióban és borderline személyiségzavarban szenved. Sokszor nem tudom, hogy kellene viselkednem vele. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Mitől mániás a depresszió?

MTI

Mániás depresszió, - mintha ellentmondás lenne. Nem illik össze a két kifejezés. Hiszen a mánia a cselekvés, aktivitás képzetét kelti, a depresszió pedig a csöndet, a letargiát.

Zeta-Jones és a bipoláris zavar

MTI

Bipoláris zavar, népszerűbb nevén mániás depresszió miatt szorult kezelésre Catherine Zeta-Jones brit színésznő, akit nagyon megviselt férje, Michael Douglas súlyos rákbetegsége.

Alulkezelik a bipoláris zavart

MTI

Krónikusan alulkezelik a bipoláris zavart számos alacsony jövedelmű országban - közölték hétfőn amerikai kutatók.

Terhesség és mániás depresszió

WEBBeteg - T.A.

Mindössze 10 évvel ezelőtt is az orvosok még azt javasolták a mániás depresszióban - más néven bipoláris zavar - szenvedő nőknek, hogy ne vállaljnak gyereket. Míg ez a gondolkodásmód mára már elavult, a bipoláris nők gyakran nehéz döntéssel szembesülnek terhességük alatt a gyógyszeres kezelést illetően.

Géndiagnosztika - a skizofrénia és a bipoláris zavar

MTI

Nem kevesebb mint 30 ezer génváltozat lehet a skizofrénia és a bipoláris zavar hátterében, ami azt jelenti, hogy távol van még olyan gyorstesztek kidolgozása, amelyekkel bármelyik betegség előre megjósolható lenne - közölték kutatók egy szerdai sajtótájékoztatón.

Ezektől a gyógyszerektől mikor várható javulás?

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

A fiamról szeretnék kérdezni. Legelőször 7éve kezdődött és szinte minden évben visszatér. De ez a mostani tűnik a legsúlyosabbnak ez már 3 hónapja tart.Úgy kezdődött mint az eddigiek de még jött hozzá: -hallucinációk -többszöri sírások -remegés

cipralex erősíthet-e pörgést

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt doktornő, párom több éve Cipralex- Lamolep párosítást szed bipoláris betegségére. Reggelente 5 mg Cipralexet, és egy 100 as Lamolepet, ez egyensúlyban tartja már több éve, egészen pici évenkénti ingadozással. Tíz napja emelkedő hangulat jell

Mi történik ha kevered? antipszihotikum és drogok keverése?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő, Nekem egy egyszerű viszont nagyon érdekes kérdésem van. Az egyik ismerősöm bipoláris depresszióra szed antipszihotikumot (olanzapin teva) és antidepresszánst (stimuloton) . A kérdés az lenne, hogy ezeknél az emebere

Gyógyszerütközés miatti depresszió

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra

Amióta (2002) diagnosztizálták nálam a bipoláris depressziót, az elején pár gyógyszert kaptam. Mostanára ennek a dupláját szedem és érzem, hogy valamelyik gyógyszer ütközik a másikkal. Gyors válaszát előre is köszönöm!